מאפי תפוחים בבצק עלים וקרמל
בצק עלים מתפצפץ, תפוחי עץ ומלית מתוקה שהופכת בתנור לקרמל משגע – המאפים האלו הם ההתמכרות החדשה שלכם! מתכון ממכר של דור משה

המרכיבים ל 16:
- 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות" / בצק עלים מרודד - מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
- 2 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית' מקולפים וחתוכים לשמיניות
- ¾ כוס (150 גרם) סוכר לבן
- ¼ כפית מלח
- 1 כפית קינמון
- 1 כף גבינת שמנת 16% בטעם טבעי "נפוליאון"
- 1 כף חלב תנובה 3%
- ביצה טרופה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
-
02.
בקערה בינונית טורפים היטב את כל מרכיבי המלית.
-
03.
פורסים את הבצק ומורחים עליו את המלית לקבלת שכבה דקה ואחידה. מניחים פרוסת תפוח צמוד לאחד הצלעות הרחבות ובעזרת גלגלת פיצה/ סכין חותכים משולש ארוך, עד לקצה הבצק השני.
-
04.
מקפלים את הבצק סביב התפוח ומניחים בתבנית התנור. ממשיכים כך עם שאר פרוסות התפוח.
-
05.
מברישים את המאפים בביצה ואופים כ-20-25 דקות, או עד שהמאפים מזהיבים לחלוטין. שימו לב, במהלך האפייה המלית מעט תנזל ותתקרמל וזה בסדר גמור.
טיימר מופעל
הידעת?
עוד לא שמעתם על שושני תפוחים? המאפים היפים האלו פרצו לתודעה לפני כמה שנים והוכיחו מעבר לכל ספק את הטיעון שתפוחים עם בצק וקינמון הם תמיד שילוב מנצח. אם גם אם מאוד אוהבים את השילוב המיוחד הזה, יש לכם מזל. הבאנו לכם מתכון מעולה למאפי תפוחים בבצק עלים וקרמל.
לבצק עלים מתפצפץ, תפוחי עץ ומלית מתוקה שהופכת בתנור לקרמל משגע - המאפים האלו הם ההתמכרות החדשה שלכם! מתכון ממכר של דור משה שלא תוכלו לעזוב בצד.