גאלט בנופי ומסקרפונה | השף הלבן

גאלט בנופי ומסקרפונה

הפכנו את הקינוח האנגלי האהוב לגאלט עם שכבת מסקרפונה עשירה, גנאש שוקולד מריר, בננות מוקרמלות, רוטב קרמל וגלידת מסקרפונה ביתית שיפתיע את האורחים שלכם בשבועות

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
גאלט בנופי ומסקרפונה
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל8 מנות:

לרכישה >>
  • 1/2 גביע (125 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה תנובה 5% או 9%
  • 1 חבילה (900 גרם) בצק עלים שמרים "מעדנות" מופשר לפי ההוראות שעל גבי האריזה
לגלידה:
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
  • 1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז
לרוטב קרמל:
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר לבן
  • 3 כפות מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 120 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
לבננות:
  • 4 כפות סוכר חום
  • 2 כפות מים
  • 4-3 בננות פרוסות לאורכן
לגנאש:
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% או שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    הגלידה: שמים שמנת מתוקה, מסקרפונה וחלב מרוכז בקערת הקצפה ומקציפים לקרם אוורירי. מעבירים לתבנית או למכל ומאחסנים במקפיא 8 שעות לפחות.

  • 02.

    הקרמל: שמים במחבת סוכר ומים ומחממים כ-4-3 דקות עד שהסוכר נמס והופך זהוב (אפשר לטלטל את המחבת לפיזור אחיד של הסוכר אך לא לערבב). מוסיפים בהדרגה מלח וחמאה תוך כדי ערבוב עד שהם נטמעים. בד בבד מחממים שמנת מתוקה ומוסיפים אותה בהדרגה אל הקרמל תוך כדי ערבוב עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך. שומרים בצנצנת אטומה עד לשימוש.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    הבננות: מחממים במחבת סוכר ומים 3-2 דקות עד שהסוכר נמס ומתחיל להזהיב. מצרפים את הבננות על צידן החתוך ומבשלים כדקה. הופכים את הבננות בקרמל כך שיצופו ומוציאים לצלחת.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    הגנאש: שמים שוקולד ושמנת בקערה מתאימה למיקרו ומחממים במקטעים של 40 שניות (מערבבים בין מקטע למקטע) עד שהשוקולד נמס והקרם חלק. לחלופין, ממיסים את השמנת והשוקולד בבאן מארי.

  • 05.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

  • 06.

    הגאלט: שמים בקערה מסקרפונה וגבינה לבנה וטורפים לקרם חלק. פורסים את הבצק בתבנית וחורצים בעזרת סכין חדה מלבן פנימי במרחק של כ-2 ס"מ מהשוליים ובעומק של כ-2/3 מעובי הבצק (לא עד הסוף), ליצירת דופן. מורחים את מלית הגבינה על המלבן הפנימי של הבצק ואופים כ-30 דקות עד שהבצק זהוב והמלית מתייצבת.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 07.

    ההגשה: מניחים בצלחת הגשה פרוסת עוגה, עליה יוצקים גנאש, על הגנאש מניחים חצי בננה מקורמלת ויוצקים רוטב קרמל. מוסיפים לצלחת כדור גלידה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)