קונכיות פסטה במילוי גבינות
עדי קלינגהופר עם מתכון לקונכיות פסטה במילוי גבינות עם פרמג'יאנו רג'יאנו

המרכיבים ל תבנית אחת :
- חבילת קונכיות פסטה גדולות - קונציליאני
- 500 גרם עגבניות מרוסקות
- 1 כף רסק עגבניות
- שמן זית
- מלח
- פלפל
- 1 כס סוכר
- 2 שיני שום כתושות
- 500 גרם גבינת ריקוטה
- 200 גרם פתיתי מוצרלה של השף הלבן
- 100 גרם גבינה בולגרית של פיראוס
- 50 גרם גבינת פרמג'יאנו רג'יאנו מגורדת
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1 ביצה
- מלח
- פלפל
- 100 גרם פתיתי מוצרלה של השף הלבן
- 50 גרם גבינת פרמג'יאנו רג'יאנו מגורדת
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל- 180 מעלות, טורבו.
-
02.
מתחילים עם הרוטב - במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 4 כפות שמן זית, מטגנים מעט את השום ומוסיפים רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות, מלח, פלפל, וכף סוכר. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה, מתמצים את הרוטב ואם יש צורך מוסיפים 1/4 כוס מים רותחים, מביאים שוב לרתיחה ומעט צמצום הנוזלים. מניחים בצד עד ההרכבה
-
03.
למילוי הגבינות - מניחים את כל חומרים המלית בקערה , גבינת ריקוטה, פתיתי מוצרלה, גבינה בולגרית, פרמזן, מלח, פלפל, ביצה ופטרוזיליה, מערבבים היטב עד מלית אחידה. שומרים את המלית במקרר עד ההרכבה.
-
04.
מבשלים את הפסטה במים רותחים חצי בישול. כ-7 דקות, לא בישול מלא כדי שהיא לא תיקרע. מעבירים את הפסטה לקערה עם מים קרים, מאוד רצוי עם קרח. לאחר צינון מוציאים את המים.
טיימר מופעל
-
05.
להרכבה - מוזגים אל התבנית 3/4 מסך הרוטב (1/4 משאירים בצד) ומשטחים כך שיכסה את כל שטח התבנית. ממלאים את הקונכיות במילוי הגבינות שהכנו מראש (אפשר בעזרת שקית זילוף או כף) ומסדרים את הקונכיות מעל רוטב העגבניות. לאחר שסידרנו את כל הקונכיות בתבנית מוזגים באופן חופשי מרוטב העגבניות שנשאר, מפזרים מוצרלה בנדיבות, מכסים בנייר כסף ומכניסים לאפייה כחצי שעה. לאחר מכן מורידי את נייר הכסף ומחזירים לאפייה עד הזהבה של הגבינה.
-
06.
מוציאים מאפייה ומגרדים מעל פרמזן בנדיבות, מגישים ואוכלים כשזה חם.