פסטה עם גבינת שום-שמיר, קישוא ועגבניות שרי
מנת פסטה מעולה שקל להכין וקשה לפספס. פטנט מנצח שחוסך הכנת רוטב שמנת ותיבול: משתמשים בגבינת נפוליאון שום-שמיר (או בצל) שעוטפת את הפסטה בקרם שמנתי מלא טעמים
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
עיצוב: נעמה רן
המרכיבים למנה אחת:
- 100-150 גרם פסטה ,מבושלת לפי הוראות היצרן ומסוננת
- 1 כף שמן זית
- 1 קישוא
- 2 שיני שום פרוסות
- 5 עגבניות שרי חצויות
- מלח, פלפל
- 1 כף גדושה גבינת נפוליאון 25% עם שום ושמיר
- 1 כף חלב
גודל תבנית: סיר
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים את הקישוא לאורכו בעזרת קולפן: מתחילים לקלוף וממשיכים עד שכל הקישוא פרוס דק (כשקשה לאחוז בו מצד אחד קולפים מצד שני או מהצדדים).
-
02.
מחממים שמן במחבת ומטגנים קישוא שום ועגבניות תוך כדי ערבוב מידי פעם. מתבלים במלך ופלפל ומטגנים כ 5 דקות עד שהירקות רכים.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים פסטה מבושלת ומסוננת, מערבבים ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים גבינה וחלב ומערבבים עד שהגבינה מתרככת ומצפה את הפסטה. מגישים חם.
הכנת? כאן מדרגים