פסטה ברוטב שמנת ויין לבן
מנת פסטה ברוטב עשיר ובתוספת פרוסות קישוא וגזר, מנה קלה להכנה ופתרון נהדר לארוחת ערב

המרכיבים ל 2 מנות:
- חצי חבילת פסטה מסוג "פרפדלה" (או כל סוג אחר)
- חצי מיכל שמנת מתוקה של "השף הלבן"
- שלושה גזרים קטנים
- שלושה קישואים בגודל בינוני
- בצל
- ארבע שיני שום גדולות
- שתי כפות שמן זית
- בקבוק יין לבן חצי יבש
- גבעול רוזמרין
- מלח
- פלפל
- גבינת פרמז'ן של "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים בסיר גדול שני ליטר מים, ממליחים ומבשלים חצי חבילת פסטה לפי הוראות היצרן.
-
02.
מחממים שמן זית בווק, ומטגנים את הבצל, פרוס לפסים (חצאי טבעות) עד שיזהיב.
-
03.
פורסים את הגזר והקישואים בעזרת קולפן לרצועות ארוכות ואחידות, ומוסיפים אותם יחד עם שתי שיני שום פרוסות, לבצל שבווק. מקפיצים על אש גבוהה.
-
04.
כאשר הירקות מתחילים להתרכך מעט, מוסיפים את הרוזמרין, מלח, פלפל, ואת שתי שיני השום הנותרות.
-
05.
יוצקים חצי מיכל שמנת מתוקה של "השף הלבן" ומערבבים.
-
06.
מוסיפים כוס וחצי יין לבן, מקפיצים ונותנים לרוטב להתבשל כשתי דקות נוספות.
-
07.
מסדרים בצלחת את הפרפדלה המבושלת, עורמים את הרוטב כאשר הגזר והקישוא יוצרים פירמידה קטנה, בוזקים פרמז'ן ומגישים לצד כוס יין לבן.