פסטה ברוטב פסטו זוקיני ושמנת
המצאנו את רוטב הפסטו מחדש! קבלו את הגרסה המשודרגת שלנו לפסטה ירוקה: רוטב פסטו שמכינים מזוקיני ומשדרגים עם שמנת, ומגישים יחד עם גבינת פרמזן או גאודה מעולה
המרכיבים ל4-5 מנות:
- 2 זוקיני ירוקים ומוצקים עם הקליפה
- 1/2 צרור עירית
- 1/2 צרור עלי נענע
- 1/2 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה
- 4 שיני שום קלופות
- 1/2 כוס צנוברים
- 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" / גבינת גאודה "עמק"
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 חבילה פסטה פוזילי "פסטה ריקו"
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10%/15% "השף הלבן"
- 50 גרם פרמזן / גבינת עמק
- גרידת לימון מ-1/2 לימון
הוראות הכנה:
-
01.
מגרדים את הפרמזן או הגאודה על החלק הדק בפומפייה.
-
02.
קולים את הצנוברים עד הזהבה קלה ומצננים.
-
03.
קוטמים את קצוות הזוקיני וחותכים אותם לקוביות בגודל 1 ס"מ. מעבירים לקערה של מעבד מזון או בלנדר.
-
04.
מוסיפים לקערת מעבד המזון את עשבי התיבול, שום, שמן זית, מלח, פלפל. שימו לב שבשלב הזה לא מוסיפים את הגבינה והצנוברים.
-
05.
טוחנים בפולסים עד שנוצר פסטו במרקם גרגירי עדין.
-
06.
מוסיפים את הפרמזן או הגאודה ואת מרבית הצנוברים (משאירים חלק להגשה) וטוחנים שוב בפולסים קצרים רק עד שהצנוברים קצוצים. שומרים במקרר עד שרוצים להכין את הפסטה.
-
07.
מחממים סיר גדול עם המון מים וממליחים. מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.
-
08.
בינתיים שמים בסיר רחב ונמוך את הפסטו ומוסיפים שמנת לבישול. מביאים לרתיחה עדינה וטועמים תיבול. ממליחים ומפלפלים בהתאם להעדפה האישית.
-
09.
כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה לרוטב ומבשלים את שניהם יחד במשך 2-3 דקות.
טיימר מופעל
-
10.
מעבירים לצלחת, מגלפים מעל פרמזן או עמק בעזרת קולפן (או מגרדים בעזרת החלק הדק של הפומפייה) ומעטרים בצנוברים וגרידת לימון.