ניוקי טבעוני
ניוקי ברוטב "שמנת" וירקות שיפנק גם את הטבעונים בארוחה
המרכיבים ל5:
- לניוקי:
- 3 תפוחי אדמה בגודל בינוני
- 1 כפית שטוחה מלח דק
- 3/4 1 כוסות (245 גרם) קמח
- 1 כף מלח גס
- 2 כפות שמן זית
- רוטב הבשמל-פטריות:
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
- 3-2 שיני שום, קצוצות
- 1 סלסילה פטריות שמפיניון, פרוסות
- 1 סלסילה פטריות פורטובלו או יער, פרוסות
- 1 סלסילה פטריות שימג'י, מפורקות
- 1 כוס (240 מ"ל) משקה סויה אלטרנטיב במתיקות מופחתת
- 2 כפות קמח לבן
- 1 כף שמן קנולה או שמן קוקוס מומס
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים חמים
- 2 כפיות שמרי בירה
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
-
01.
הניוקי: מחממים את התנור ל-180 מעלות. מניחים את תפוחי האדמה בתבנית אפייה ואופים כשעה, עד שהם מתרככים. מצננים.
-
02.
קולפים את תפוחי האדמה ומועכים למחית חלקה ככל האפשר (לא במעבד מזון). מוסיפים את המלח הדק ומערבבים. מוסיפים בהדרגה, תוך לישה, 125 גרם (קצת פחות מכוס) מהקמח, וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק.
-
03.
מקמחים היטב את משטח העבודה ביתרת הקמח. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, ומגלגלים כל אחד מהם לגליל ארוך בקוטר 2 ס"מ.
-
04.
חותכים את הגלילים לפרוסות באורך כ-3 ס"מ. אם רוצים, חורצים כל פרוסה במזלג ליצירת דוגמת פסים. שומרים על המשטח המקומח בזמן שמכינים את הרוטב.
-
05.
רוטב בשמל-פטריות: מחממים את שמן הזית במחבת ומאדים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים דקה. מוסיפים את כל הפטריות ומטגנים כ-10 דקות, עד שהן מתחילות להתרכך.
טיימר מופעל
-
06.
במקביל שמים בסיר קטן את משקה הסויה, הקמח והשמן ומחממים על אש בינונית כ-4 דקות, תוך ערבוב מתמיד במטרפה, עד שהנוזל מסמיך. מוסיפים את המים, שמרי הבירה והתבלינים ומבשלים כחצי דקה נוספת, תוך ערבוב. מכבים את האש.
טיימר מופעל
-
07.
מרתיחים בסיר גדול מים עם כף המלח הגס. מבשלים את הניוקי 3-2 דקות, עד שהם צפים ומוציאים מהסיר בכף מחוררת (מבשלים בכמה סבבים, כדי שהמים יישארו רותחים).
טיימר מופעל
-
08.
מחממים את 2 כפות שמן הזית במחבת ומקפיצים את הניוקי במשך כמה דקות, עד שהם מתחילים להזהיב.
-
09.
מוסיפים למחבת את הרוטב, מערבבים ומכבים את האש. מגישים מיד.