לזניית קולורבי וגבינות ללא גלוטן | השף הלבן

לזניית קולורבי וגבינות ללא גלוטן

לזניה ללא דפי לזניה? בדיוק! במתכון הזה, פרוסות של קולורבי מחליפות את דפי הלזניה, וביניהם תערובת של גבינות ורוטב שמנת-עגבניות. מנה עיקרית ללא גלוטן לשבועות

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לזניית קולורבי וגבינות ללא גלוטן
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 4 קולורבי גדולים
  • שמן זית לשימון התבנית
  • 2 שקיות (200 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
למלית הגבינות:
  • 3/4 שקית (150 גרם) פתיתי טל העמק
  • 3/4 חבילה (150 גרם) גבינת קשקבל "COLLECTION" מגוררת
לרוטב העגבניות:
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת של פעם 27% תנובה
  • 1 כוס (300 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים
  • 1 כפית מלח
גודל תבנית: תבנית מלבנית בגודל 25*20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את הקולורבי בסיר גדול מלא במים רותחים ומבשלים (עם הקליפה) כ- 25 דקות עד ריכוך. מצננים, קולפים, ופורסים דק בעזרת מנדולינה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 02.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.

  • 03.

    שמים את מרכיבי מלית הגבינות בקערה ומערבבים. שמים את מרכיבי רוטב העגבניות בקערה אחרת ומערבבים לבלילה אחידה.

  • 04.

    להרכבה מניחים בתבנית שכבה כפולה של פרוסות קולורבי, מפזרים 1/3 מתערובת הגבינות ומעליה 1/3 מרוטב העגבניות. חוזרים על סדר הנחת השכבות (קולורבי, גבינות, רוטב עגבניות) עוד פעמיים (סה"כ 3 פעמים) ומסיימים בפיזור פתיתי פרמזן.

  • 05.

    אופים 40 דקות עד שהלזניה שחומה ומגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.