לזניה לילדים
אחת המנות הפופולריות והטעימות במטבח האיטלקי, בגרסה מתאימה וחביבה על ילדים, לארוחת ערב משפחתית או ארוחת צהריים חלבית
המרכיבים ל6 מנות:
- 400 גרם עגבניות מרוסקות משומרות
- כפית אורגנו מיובש
- 250 מ"ל שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 5 כפות קמח תופח
- 2 ביצים
- 2 גביעי קוטג’ "תנובה"
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל
- 18 עלי לזניה
- 100 גרם גבינת עמק "תנובה" מגוררת או פתיתי עמק
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בקערה עגבניות מרוסקות, אורגנו ורבע כוס שמנת לתערובת אחידה.
-
02.
בקערה שנייה מערבבים את הקמח עם חצי כוס שמנת לבלילה אחידה.
-
03.
מוסיפים לתערובת הקמח קוטג' וביצים, מתבלים במלח ובפלפל. מערבבים לתערובת אחידה.
-
04.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
05.
על תחתית תבנית אפייה בעלת דפנות גבוהות מורחים 5 כפות מרוטב העגבניות. מסדרים על תחתית התבנית 6 מעלי הלזניה - העלים צריכים לכסות את כל התחתית. שופכים לתבנית את תערובת הקוטג' ומורחים בשכבה אחידה.
-
06.
מניחים על הגבינה 6 עלי לזניה נוספים. שופכים את שארית רוטב העגבניות ומורחים בצורה אחידה.
-
07.
מכסים ב-6 עלי לזניה נוספים. מרטיבים את העלים בשארית השמנת המתוקה. מפזרים את הגבינה המגוררת.
-
08.
מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך חצי שעה – עד שהגבינה נמסה. מוציאים מהתנור ומגישים.