לזניה לילדים – מתכון טעים ופשוט | השף הלבן

לזניה לילדים

אחת המנות הפופולריות והטעימות במטבח האיטלקי, בגרסה מתאימה וחביבה על ילדים, לארוחת ערב משפחתית או ארוחת צהריים חלבית

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לזניה לילדים

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 400 גרם עגבניות מרוסקות משומרות
  • כפית אורגנו מיובש
  • 250 מ"ל שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • 5 כפות קמח תופח
  • 2 ביצים
  • 2 גביעי קוטג’ "תנובה"
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל
  • 18 עלי לזניה
  • 100 גרם גבינת עמק "תנובה" מגוררת או פתיתי עמק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים בקערה עגבניות מרוסקות, אורגנו ורבע כוס שמנת לתערובת אחידה.

  • 02.

    בקערה שנייה מערבבים את הקמח עם חצי כוס שמנת לבלילה אחידה.

  • 03.

    מוסיפים לתערובת הקמח קוטג' וביצים, מתבלים במלח ובפלפל. מערבבים לתערובת אחידה.

  • 04.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 05.

    על תחתית תבנית אפייה בעלת דפנות גבוהות מורחים 5 כפות מרוטב העגבניות. מסדרים על תחתית התבנית 6 מעלי הלזניה - העלים צריכים לכסות את כל התחתית. שופכים לתבנית את תערובת הקוטג' ומורחים בשכבה אחידה.

  • 06.

    מניחים על הגבינה 6 עלי לזניה נוספים. שופכים את שארית רוטב העגבניות ומורחים בצורה אחידה.

  • 07.

    מכסים ב-6 עלי לזניה נוספים. מרטיבים את העלים בשארית השמנת המתוקה. מפזרים את הגבינה המגוררת.

  • 08.

    מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך חצי שעה – עד שהגבינה נמסה. מוציאים מהתנור ומגישים. 

הכנת? כאן מדרגים
(334)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.