לזניה טריו
ירוקה, כתומה או סגולה? במתכון הזה משלבים בין כל סוגי הלזניות! מכינים תערובת גבינות, מחלקים אותה ל-3 קערות ולכל קערה מוסיפים ירק אחר

המרכיבים ל 6-8 מנות:
- 1 חבילה (500 גרם) עלי לזניה
- שמן זית לשימון התבנית
- 50 גרם חמאה
- קורט אגוז מוסקט
- 5 כפות (50 גרם) קמח
- 1/2 2 כוסות (360 מ"ל) חלב תנובה
- 1 שקית (300 גרם) פתיתי טריו מיקס 3 גבינות "השף הלבן"
- 2 גביעים (כ-500 גרם) קוטג' תנובה 9%
- 1 חבילה (500 גרם) גבינת "כנען"
- 2 ביצים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- קורט אגוז מוסקט
- 1 שן שום כתושה
- 1 בטטה גדולה מבושלת קלופה ומרוסקת למחית
- 2 כוסות תרד קפוא סחוט מנוזלים ומרוסק
- 1 סלק גדול מבושל קלוף וטחון למחית
- 2 שקיות (200 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
הבשמל: שמים חמאה ואגוז מוסקט בסיר ומחממים עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את הקמח ומערבבים. יוצקים בהדרגה את החלב לסיר תוך כדי בחישה במטרפה עד לקבלת בלילה חלקה, ומסירים מהאש.
-
02.
תערובת הגבינות: שמים בקערה את כל מרכיבי מלית הגבינות, מערבבים לעיסה אחידה ומחלקים את העיסה בין 3 קערות.
-
03.
מוסיפים לכל קערה ירק: לקערה ראשונה את הבטטה, לשנייה סלק ולשלישית תרד ומערבבים כל קערה בנפרד.
-
04.
משמנים תבנית מלבנית בינונית במעט שמן זית ומחממים תנור ל-180 מעלות.
-
05.
הרכבת הלזניה: מורחים את בסיס התבנית ב-3 כפות מרוטב הבשמל. מניחים בתבנית על הבשמל שכבת עלי לזניה, עליה כ-1/4 מרוטב הבשמל ועליו את מלית הגבינות-בטטה.
-
06.
מניחים שכבה שנייה של עלי לזניה, עליה 1/4 מרוטב הבשמל ועליו את מלית הגבינות-תרד.
-
07.
מניחים שכבה שלישית של עלי לזניה, 1/4 מרוטב בשמל ומעליו את מלית הגבינות-סלק.
-
08.
מניחים שכבה רביעית של עלי לזניה, 1/4 מרוטב הבשמל ומסיימים בפיזור פתיתי פרמזן.
-
09.
אופים כ-40 דקות עד שהלזניה משחימה ועלי הלזניה רכים.
טיימר מופעל
-
10.
לאחר האפייה, מפזרים פתיתי פרמזן ומגישים.