לזניה טבעונית – מתכון טעים ושווה לחג השבועות | השף הלבן

לזניה טבעונית

הגרסה הטבעונית המושלמת למאכל האיטלקי האהוב: שקמה יעקבי עם מתכון נהדר ללזניה טבעונית עם פטריות ורוטב עגבניות שכולם יכולים ליהנות ממנו בשבועות

מאת: שקמה יעקבי
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לזניה טבעונית
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 10:

  • 1 חבילה (500 גרם) דפי לזניה טבעוניים
  • 2 גביעים (500 גרם) ממרח סויה תנובה Alternative בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי
  • 3 כפות (30 גרם) שבבי שמרי בירה
  • 3-4 כפות שמן זית
לרוטב העגבניות:
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קלוף וקצוץ
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/2 1 קופסאות גדולות (1.2 ק"ג) עגבניות קצוצות
  • 3/4 כוס בתוספת 2 כפות (200 מ"ל) מים
  • 1/2 כפית בזיליקום מיובש
  • 1/3 כפית אורגנו מיובש
  • 1/8 כפית שבבי צ'ילי
  • מלח
למלית הפטריות:
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קלוף וקצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 סלסילות (500 גרם) פטריות שמפיניון נקיות קצוצות דק במעבד מזון
  • 1 חבילה (300 גרם) טופו תנובה Alternative בטעם טבעי קצוץ דק במעבד מזון
  • 1 כף פפריקה מעושנת
  • מלח
להגשה:
  • חופן עלי בזיליקום קצוצים
גודל תבנית: תבנית בגודל 20X30 ס״מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    רוטב העגבניות: במחבת עמוקה מחממים שמן ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים שום ומטגנים יחד כ-2 דקות. מוסיפים עגבניות מרוסקות ומים וממשיכים לבשל על להבה גבוהה 5-8 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט. מוסיפים תבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 2 דקות. מצננים לטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    מלית הפטריות: במחבת רחבה ועמוקה מחממים שמן ומטגנים בצל עד שמזהיב. מוסיפים שום ומטגנים יחד כ-2 דקות. מוסיפים פטריות ומטגנים כ-5 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים והפטריות משחימות. מוסיפים טופו ומטגנים כ-3 דקות עד שהטופו מזהיב. מוסיפים תבלינים, מערבבים ומסירים מהכיריים.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    ההרכבה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מורחים 2-3 כפות רוטב עגבניות בתחתית התבנית ועליו מניחים בחפיפה דפי לזניה. מכסים את דפי הלזניה ברוטב עגבניות, מניחים עליו 3/1 ממלית הפטריות ועליו 2/1 גביע ממרח סויה. מפזרים 4/3 כף שמרי בירה. חוזרים על שכבות דפי לזניה - רוטב עגבניות - מלית פטריות - ממרח סויה - שמרי בירה  פעמיים נוספות. מסיימים בשכבה אחרונה של דפי לזניה, רוטב עגבניות ועליו ממרח סויה, ובעזרת כף מערבבים קלות את שתי השכבות. מזלפים שמן זית ובוזקים שמרי בירה. 

  • 04.

    עוטפים את הלזניה בנייר כסף ואופים 45 דקות עד שסכין שננעצת בלזניה עוברת בקלות את כל השכבות. בוזקים עלי בזיליקום טריים ומגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(16)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.