ירקות ממולאים בפתיתי כרובית
תתמכרו לזה! ירקות ממולאים בגרסה נטולת גלוטן
בשרי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: אפיק גבאי
עיצוב: יעל מגן
המרכיבים ל 12:
מלית:
- 1 שקית (800 גרם) פתיתי כרובית מוקפאים "סנפרוסט"
- 400 גרם בשר, טחון
- מלח
- פלפל שחור, גרוס
- 1 כף כמון
- עלים מ-5 גבעולי אורגנו או זעתר
לרוטב:
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים, קצוצים
- 2 גזרים, קצוצים
- 2 שיני שום, פרוסות
- 8 עגבניות, קצוצות
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 2 כוסות מים
הוראות הכנה:
-
01.
מפשירים את פתיתי הכרובית במים פושרים במסננת וסוחטים בתוך מגבת עד לייבוש.
-
02.
מערבבים את הבשר ופתיתי הכרובית בקערה ומתבלים במלח, פלפל, כמון ועלי אורגנו או זעתר.
-
03.
מחממים כף שמן זית בסיר רחב ושטוח ומטגנים את הבצלים, הגזרים, והשום על להבה בינונית כ-5 דקות עד להשחמה.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים לסיר את העגבניות, מלח ופלפל ומבשלים 5 דקות נוספות. מוסיפים פפריקה, ומים, מכסים ומבשלים 5 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
05.
ממלאים את הפלפלים, הקישואים ועלי הכרוב, מכניסים לסיר ומבשלים 40 דקות בסיר מכוסה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים