מתכון שקשוקה ירוקה עם תרד | השף הלבן

שקשוקה ירוקה עם תרד

שקשוקה תרד

מאת: אבי שליסל
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שקשוקה ירוקה

המרכיבים ל 5-6 מנות:

  • 5-6 ביצים
  • 5 שיני שום פרוסות
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לפי הטעם
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 1 כף חמאת תנובה
  • 1 שקית (800 גרם) עלי תרד קפואים - מופשרת
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן מסדרת השף הלבן
  • 1 כוס חלב תנובה 3%
  • 100 גרם קולאז’ רוקפור מגורר
  • 0.5 חבילה (100 גרם) פתיתי עמק
  • 0.5 חבילה (50 גרם) פתיתי פרמזן מסדרת קולקשן

הוראות הכנה:

  • 01.

    סוחטים היטב את התרד מהנוזלים.

  • 02.

    במחבת, ממיסים חמאה. מוסיפים בצל ושום ומזהיבים קלות.

  • 03.

    מוסיפים את התרד ומערבבים. יוצקים את השמנת והחלב ומבשלים תוך ערבוב 5 דקות על אש נמוכה .

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מוסיפים את גבינת הרוקפור ופתיתי העמק ומערבבים .

  • 05.

    מעבירים לכלי חסין אש.

  • 06.

    יוצרים שקעים בתערובת התרד ושוברים פנימה את הביצים.

  • 07.

    אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ- 25 דקות עד שהביצים מבושלות היטב .

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 08.

    מוציאים מהתנור, מפזרים את פתיתי הפרמזן ומגישים.

הידעת?

~טיפ:~~ את יתרת פתיתי העמק מומלץ לשמור במקפיא

הכנת? כאן מדרגים
(42)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.