שקשוקה תרד עם בולגרית וגאודה – השילוב המנצח | השף הלבן

שקשוקה תרד עם בולגרית וגאודה

שקשוקת תרד קלאסית של יונית צוקרמן עם שדרוג מעולה של בולגרית וגאודה. מתכון שחובה להכיר ולשדרג איתו את ארוחות הבוקר המשפחתיות בסוף השבוע

מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שקשוקה תרד עם בולגרית וגאודה
צילום: יונית צוקרמן עיצוב: יונית צוקרמן

המרכיבים ל4-6 מנות:

לרכישה >>
  • ½ שקית (400 גרם) עלי תרד קפואים "סנפרוסט" מופשרים וסחוטים היטב
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כפית שום כתוש
  • 3 כוסות חלב תנובה
  • 2 כפות קמח
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל
  • 1/3 כפית אגוז מוסקט
  • 150 גרם גבינה בולגרית "פיראוס" חתוכה לקוביות
  • ½ שקית (100 גרם) פתיתי גאודה עמק
  • 5-6 ביצים בגודל M
גודל תבנית: מחבת רחבה

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים במחבת חמאה וקמח ומתחילים לערבב עד שהכל נמס ובלי גושים. מוסיפים את החלב וממשיכים לערבב עד זה להסמכה

  • 02.

    במהלך ההסמכה, מוסיפים שום כתוש, פלפל, מלח ואגוז מוסקט ומערבבים

  • 03.

    מוסיפים את עלי התרד המופשרים והסחוטים ומביאים לרתיחה

  • 04.

    שוברים את הביצים ומוסיפים למחבת, מפזרים את הגבינות ומכסים את המחבת במכסה 8-10 דקות עד לבישול הביצים

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    מגישים חם לצד סלט וגבינות

הכנת? כאן מדרגים
(1)