שקשוקה צהובה עם פלפלים צהובים ותירס- ארוחה מעולה | השף הלבן

שקשוקה צהובה עם פלפלים צהובים ותירס

מכירים את האדומה? מכירים את הירוקה? הכירו את השקשוקה צהובה! מתקתקות הפלפלים והתירס משתלבת נפלא עם מליחות הפטה. ארוחה מעולה עם או בלי חלה

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שקשוקה צהובה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 2-4:

מרכיבים:
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות
  • 1 כפית מחוקה כורכום או 1 כף שורש כורכום טרי קצוץ
  • מלח ופלפל
  • 1 קופסא (400 גרם) עגבניות קצוצות
  • 1/4 כוס מים
  • 2/3 כוס גרגרי תירס "סנפרוסט" (אין צורך להפשיר)
  • 4 חלמונים
  • 1/2 כוס פטה או בולגרית "פיראוס" מפוררת
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
גודל תבנית: מחבת

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים במחבת רחבה שמן ושום ומחממים. כשהשום מתחיל להזהיב מוסיפים פלפלים ומערבבים. מטגנים 2-3 דקות ומוסיפים תבלינים. מערבבים ומטגנים כחצי דקה עד שמריחים את התבלינים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מוסיפים את העגבניות ו 1/4 כוס מים, מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ 10 דקות, מוסיפים תירס ומבשלים 10 דקות נוספות עד ההרוטב מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    שומרים את הביצים לקערית ומעבירים את החלמון למחבת. מכסים ומבשלים לדרגת העשייה הרצויה (כ 5-7 דקות לביצים עשויות לגמרי). בוזקים פטה ופטרוזיליה ומגישים עם חלה.

    טיימר מופעל
    00:07:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.