לחם נאן במילוי מוצרלה
עדי קלינגהופר לקחה את לחם המחבת שכולם מכירים – ושדרגה אותו עם מילוי של פתיתי מוצרלה שקשה לעמוד בפניו. מתכון מושלם לארוחת הערב המשפחתית
המרכיבים ל8 יחידות:
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כוס מים פושרים
- 10 גרם שמרים טריים (או 5 גרם שמרים יבשים)
- 315 גרם קמח
- 1/2 כוס יוגורט תנובה 5%
- 1 כף שמן זית
- קורט מלח
- 150 גרם גבינת פטה עיזים או כבשים "פיראוס"
- 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 50 גרם חמאה מומסת
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- אבקת שום או שום כתוש
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת המיקסר מניחים מים, סוכר ושמרים, מערבבים מעט ומניחים בצד לעשר דקות.
-
02.
מחברים וו לישה, מוסיפים לקערת המיקסר קמח, יוגורט, שמן ומתחילים בפעילות המיקסר על מהירות בינונית. מוסיפים קורט מלח וממשיכים בלישה לפחות כ-10 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
לאחר מכן מוציאים את הבצק מהקערה (נעזרים בידיים משומנות) ומניחים בקערה משומנת, משאירים בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח.
-
04.
למלית: בקערה קטנה מניחים את הגבינות ומערבבים היטב בעזרת הידיים.
-
05.
לאחר הכפלת נפח הבצק מוציאים את הבצק מהקערה לשטח מקומח ומחלקים ל- 8 חתיכות.
-
06.
פותחים כל חתיכה בעזרת כפות הידיים. במרכז הבצק מניחים 2 כפות ממלית הגבינות וסוגרים את הקצוות ליצירת לכדור. מהדקים את הקצוות, הופכים כך שהתפר יהיה למטה ומניחים על משטח מקומח, מכסים ומשאירים להתפחה כ-20 דקות. חוזרים על הפעולה שאר חתיכות הבצק.
טיימר מופעל
-
07.
לאחר מנוחה קלה מקמחים את משטח העבודה, מניחים כדור בצק ומרדדים בעדינות לפיתה דקה. חוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים.
-
08.
מחממים מחבת עם מעט שמן זית, כשהמחבת רותחת מניחים את הבצק בזהירות, מכסים ומטגנים כ-2 דקות.
טיימר מופעל
-
09.
לאחר מכן הופכים בזהירות, מברישים את החמאה המומסת, מכסים שוב ומטגנים כ- 2 דקות.
טיימר מופעל
-
10.
מוציאים לצלחת הגשה וחוזרים על הפעולה עם יתר הפיתות. בתיאבון!