שקשוקה עם עגבניות וחצילים
שקשוקה עשירה בטעמים. החצילים מתבשלים בתוך רוטב עגבניות ארומטי וקצת חריף וכשהם רכים וספוגים בטעמים מצטרפות למחבת ביצים וגבינות. מתכון לארוחת שקשוקה נהדרת

המרכיבים ל 2-4:
- 1 חציל קטן חתוך לקוביות בגודל 1.5 סמ"ר
 - מלח, פלפל
 - 1 כף שמן זית
 - 2-4 ביצים (או חלמונים)
 - 3 כפות בולגרית או פטה "פיראוס", מפוררת
 - 3 כפות פתיתי "עמק"
 
- 1 בצל קלוף קצוץ
 - 3 שיני שום קצוצות
 - 1 קופסא (400 גרם) עגבניות קצוצות דק
 - 1 קופסא (100 גרם) רסק עגבניות
 - 1 כפית פפריקה מתוקה
 - 1/4-1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה)
 - מלח, פלפל
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
אופן הכנה:
 - 
								02.
								
ממליחים ומפלפלי את קוביות החציל. מחממים שמן במחבת ומטגנים את קוביות החציל 3-4 דקות עד שהזהבה (החציל לא צריך להיות עשוי לגמרי. הוא ימשיך להתבשל ברוטב).
טיימר מופעל
 - 
								03.
								
מוסיפים למחבת כף שמן זית ומטגנים את הבצל 3-4 דקות עד תחילת הזהבה. מוסיפים שום, מערבבים ומטגנים 10 שניות. מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה קטנה, מכסים ומבשלים 10 דקות.
טיימר מופעל
 - 
								04.
								
מוסיפים חציל ומבשלים 10-15 דקות נוספות עד שהחציל רך והרוטב הצטמצם מעט (אם במהלך הבישול התאדו כל הנוזלים והרוטב מתחיל להכרך, מוסיפים 1/4 כוס מים). טועמים ומתקנים תיבול.
טיימר מופעל
 - 
								05.
								
שוברים את הביצים לתוך הרוטב, מפזרים גבינה בולגרית וצהובה, מכסים ומבשלים 5-15 דקות לפי דרגת העשייה הרצויה. מגישים עם לחם או חלה לטבילה.
טיימר מופעל
 
									

