מתכון שקשוקה חריפה עם בולגרית | השף הלבן

שקשוקה חריפה עם בולגרית

משדרגים את השקשוקה הישראלית עם נגיעות גבינה בולגרית

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שקשוקה חריפה עם בולגרית
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל 4 מנות:

  • שמן זית
  • 1 פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות
  • 2 שיני שום, כתושות וקצוצות
  • 1 שקית לקט לשקשוקה של סנפרוסט
  • 4 ביצים טריות בגודל בינוני, מופרדות
  • 50 גרם גבינה בולגרית 5% של "פיראוס"
  • צרור עלי פטרוזיליה, קצוצים
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מחבת עמוקה עם 2-3 כפות שמן זית. כשהשמן חם מוסיפים הפלפל החריף ושיני השום ומטגנים 2-3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מוסיפים את תכולת שקית הלקט ומטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה כ- 10 דקות. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    בעזרת כף עץ יוצרים 6 גומות ברוטב. מניחים בכל גומה חלמון. בשלב הזה ניתן להוסיף לרוטב חלק או את כל החלבונים. מבשלים כ-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    כשהשקשוקה מוכנה, מפוררים מעל מחבת השקשוקה גבינה בולגרית ומפזרים עלי פטרוזיליה קצוצים ומגישים לצד חלה. 

הכנת? כאן מדרגים
(132)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.