פריטטה טבעונית (ללא גלוטן) עם ברוקולי וטופו
פריכה מבחוץ, רכה מבפנים עם טעמים נהדרים של ברוקולי וטופו בזיליקום. ארוחה מושלמת
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4-6:
- 1/2 מיכל סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי תנובה
- 1/2 כוס משקה סויה או שקדים תנובה
- 1/2 כוס מים
- 2 כפות חומץ
- מלח, פלפל
- 1/8 כפית אגוז מוסקט
- 1 כפית תימין
- 1 כוס קמח חומוס
- 1 כוס קמח תירס
- 1 כפית סודה לשתיה
- 2 כוסות פרחי ברוקולי מבושלים או סנפרוסט מופשרים
- 1/2 חבילת טופו תנובה עם בזיליקום, חתוך לקוביות של 1.5 סמ"ר
- 3 כפות שמן זית לטיגון
הוראות הכנה:
-
01.
טורפים סויה, חלב, מים, חומץ ותבלינים לבלילה אחידה. מוסיפים קמחים וסודה ומערבבים. מוסיפים ירקות וטופו ומערבבים.
-
02.
מחממים שמן זית במחבת נון-סטיק. מעבירים את העיסה למחבת ומשטחים. מטגנים כחצי דקה בלהבה בינונית, מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים במכסה ומטגנים 5-7 דקות עד שתחתית הפריטטה מזהיבה ועל פניה מתחילות בועות קטנות. הופכים את הפריטטה (מכסים אותה בצלחת והופכים בזהירות. מחליקים את הפריטטה מהצלחת חזרה למחבת) ומטגנים עוד 5 דקות עד שתחתית הפריטטה מזהיבה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים