מצה-בריי בסגנון יווני
אין פסח בלי מצה בריי. מאכל פשוט וטעים שעושה קסמים מהמצה היבשה, והפעם מדובר בגרסה עם קריצה למטבח היווני האהוב. מתכון של אפרת ליכטנשטט
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפרת ליכטנשטט
עיצוב: אפרת ליכטנשטט
המרכיבים ל2 מנות:
- 3 מצות
- 2 ביצים
- 50 גרם גבינת פטה "פיראוס" מפוררת + עוד להגשה
- ¼ כוס חלב "תנובה"
- ¼ כפית מלח (לפי הטעם)
- 5-10- זיתי קלמטה קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
שוברים את המצות לחתיכות קטנות.
-
02.
בקערה בינונית מערבבים את המצות, הביצים, החלב, הגבינה והמלח, ומחכים כעשר דקות כדי שהמצות יתרככו.
-
03.
מחממים מעט חמאה או שמן על מחבת בינונית. מעבירים את התערובת למחבת ומטגנים כמה דקות מכל צד עד שהמצה בריי מתייצבת.
-
04.
מגישים עם גבינת פטה מפוררת וסלט יווני.
הידעת?
אפשרויות לשדרוג:
להחליף את החלב בשמנת לבישול.
להוסיף 2-3 כפות פרמזן מגורר לבלילה.
להוסיף 2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה לבלילה.
הכנת? כאן מדרגים