מצה בריי - מתכון למצה בריי יווני פשוט וטעים לפסח | השף הלבן

מצה-בריי בסגנון יווני

אין פסח בלי מצה בריי. מאכל פשוט וטעים שעושה קסמים מהמצה היבשה, והפעם מדובר בגרסה עם קריצה למטבח היווני האהוב. מתכון של אפרת ליכטנשטט

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מצה-בריי בסגנון יווני
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל2 מנות:

  • 3 מצות
  • 2 ביצים
  • 50 גרם גבינת פטה "פיראוס" מפוררת + עוד להגשה
  • ¼ כוס חלב "תנובה"
  • ¼ כפית מלח (לפי הטעם)
  • 5-10- זיתי קלמטה קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    שוברים את המצות לחתיכות קטנות.

  • 02.

    בקערה בינונית מערבבים את המצות, הביצים, החלב, הגבינה והמלח, ומחכים כעשר דקות כדי שהמצות יתרככו.

  • 03.

    מחממים מעט חמאה או שמן על מחבת בינונית. מעבירים את התערובת למחבת ומטגנים כמה דקות מכל צד עד שהמצה בריי מתייצבת.

  • 04.

    מגישים עם גבינת פטה מפוררת וסלט יווני.

הידעת?

אפשרויות לשדרוג:

להחליף את החלב בשמנת לבישול.

להוסיף 2-3 כפות פרמזן מגורר לבלילה.

להוסיף 2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה לבלילה.

הכנת? כאן מדרגים
(18)