לביבות אפונה, גבינת פטה ונענע
פריכות, קלות הכנה ונפלאות לחג החנוכה, אבל לא רק מתכון קליל ללביבות אפונה עם גבינת פטה ונענע – את הלביבות האלה תרצו לאכול לאורך כל השנה.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל24 לביבות:
- 1/2 שקית אפונת גינה מוקפאת 'סנפרוסט' (400 גרם)
- 3 ביצים
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 125 גרם (1/2 קובייה) גבינת פטה "פיראוס", מפוררת גס
- 1/4 כוס נענע, קצוצה גס
- מלח, פלפל שחור, גרוס
- שמן קנולה לטיגון
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים את האפונה במסננת, שוטפים תחת מי ברז ומסננים היטב.
-
02.
מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. משהים כרבע שעה עד התייצבות התערובת.
-
03.
מחממים שמן במחבת גדולה על להבה בינונית עם שמן בגובה 1/2 ס"מ, מניחים כף מהתערובת בשמן (נעזרים בכף נוספת על מנת לשחרר את התערובת מהכף למחבת) ומשטחים מעט.
-
04.
מטגנים משני הצדדים עד הזהבה, מעבירים לנייר סופג, מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
הכנת? כאן מדרגים