מתכון לביבות אפונה, גבינת פטה ונענע | השף הלבן

לביבות אפונה, גבינת פטה ונענע

פריכות, קלות הכנה ונפלאות לחג החנוכה, אבל לא רק מתכון קליל ללביבות אפונה עם גבינת פטה ונענע – את הלביבות האלה תרצו לאכול לאורך כל השנה.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות אפונה עם גבינת פטה ונענע

המרכיבים ל 24 לביבות:

  • 1/2 שקית אפונת גינה מוקפאת 'סנפרוסט' (400 גרם)
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 125 גרם (1/2 קובייה) גבינת פטה "פיראוס", מפוררת גס
  • 1/4 כוס נענע, קצוצה גס
  • מלח, פלפל שחור, גרוס
  • שמן קנולה לטיגון

הוראות הכנה:

  • 01.

        מניחים את האפונה במסננת, שוטפים תחת מי ברז ומסננים היטב.

  • 02.

        מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. משהים כרבע שעה עד התייצבות התערובת.

  • 03.

        מחממים שמן במחבת גדולה על להבה בינונית עם שמן בגובה 1/2 ס"מ, מניחים כף מהתערובת בשמן (נעזרים בכף נוספת על מנת לשחרר את התערובת מהכף למחבת) ומשטחים מעט.

  • 04.

        מטגנים משני הצדדים עד הזהבה, מעבירים לנייר סופג, מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.