מתכון לביבות אפונה, גבינת פטה ונענע | השף הלבן

לביבות אפונה, גבינת פטה ונענע

פריכות, קלות הכנה ונפלאות לחג החנוכה, אבל לא רק מתכון קליל ללביבות אפונה עם גבינת פטה ונענע – את הלביבות האלה תרצו לאכול לאורך כל השנה.

לביבות אפונה עם גבינת פטה ונענע מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות אפונה עם גבינת פטה ונענע

המרכיבים ל24 לביבות:

  • 1/2 שקית אפונת גינה מוקפאת 'סנפרוסט' (400 גרם)
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 125 גרם (1/2 קובייה) גבינת פטה "פיראוס", מפוררת גס
  • 1/4 כוס נענע, קצוצה גס
  • מלח, פלפל שחור, גרוס
  • שמן קנולה לטיגון

הוראות הכנה:

  • 01.

        מניחים את האפונה במסננת, שוטפים תחת מי ברז ומסננים היטב.

  • 02.

        מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. משהים כרבע שעה עד התייצבות התערובת.

  • 03.

        מחממים שמן במחבת גדולה על להבה בינונית עם שמן בגובה 1/2 ס"מ, מניחים כף מהתערובת בשמן (נעזרים בכף נוספת על מנת לשחרר את התערובת מהכף למחבת) ומשטחים מעט.

  • 04.

        מטגנים משני הצדדים עד הזהבה, מעבירים לנייר סופג, מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

הכנת? כאן מדרגים
(0)