לביבות שמנת מתוקות במילוי ריבה
לביבות שמנת מתוקות במילוי ריבה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות

צילום: Studio Edge
עיצוב: Studio Edge
המרכיבים ל 7-8:
- 1 כוס (140 גרם) קמח לבן
- שקית אבקת אפייה
- 2 כפות אבקת סוכר
- קורט מלח
- ביצה גדולה אחת
- ½ כוס שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- לטיגון: מעט חמאה/שמן
- למילוי: ריבת אוכמניות (או כל ריבה אחרת מועדפת)
- להגשה: גבינה לבנה 5% תנובה
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בקערה אחת את כל המצרכים היבשים (קמח, מלח ואבקת אפייה) ובקערה נוספת את המצרכים הרטובים (שמנת וביצה).
-
02.
מאחדים בין התערובת היבשה והרטובה בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה. התערובת צריכה להיות מעט יותר סמיכה מתערובת של פנקייק רגיל.
-
03.
בעזרת כף מעבירים מהתערובת למחבת חמה ומשומנת
-
04.
לאחר דקה, בעזרת כפית מניחים במרכז הבלילה מעט מהריבה, ומיד מכסים עם עוד בלילה.
-
05.
ממתינים עד שתחתית הפנקייק מזהיב והופיעו מעט בועות מלמעלה, ואז הופכים בזהירות כדי שהבלילה והריבה לא יתפזרו.
-
06.
מגישים עם ריבה וגבינה לבנה
-
07.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים