קובה חמוסטה טבעוני
מרק מלא ירוקים, חמצמץ עם כופתאות מפנקות
המרכיבים ל8:
- 1 בצל גדול קלוף חתוך גס
- 1 חבילת מנגולד קצוץ
- 4 שיני שום פרוסות
- 3 ענפי סלרי (עם העלים) קצוצים
- 1/4 כרוב פרוס
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית כורכום (או 4 ס"מ שורש כורכום יבש)
- מלח ופלפל
- צרור פטרוזיליה קצוצה גס
- צרור כוסברה קצוצה גס
- 4-5 כפות מיץ לימון
- 2 כוסות בורגול דק שטוף היטב
- 1/2 1 כוסות מים
- 2 כוסות סולת
- 3/4 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קלוף וקצוץ דק
- 1 סלסלת פטריות פורטובלו או שמפניון קצוצות דק
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 150 גרם (1/2 חבילה) טופו תנובה ALTERNATIVE בטעם טבעי מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
- 2 כפות רוטב סויה
- קורט פלפל שחור
- 2 כפות טחינה גולמית
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את מעטפת הקובה: שמים בקערה בורגול ומים ומניחים ל 30 דקות. מוסיפים סולת ומלח ולשים לקבלת בצק אחיד. אם הבצק דביק מידי מוסיפים מעט סולת ואם יבש מוסיפים מעט מים.
טיימר מופעל
-
02.
מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל 2-3 דקות. מוסיפים פטריות ומטגנים עוד 2-3 דקות. מוסיפים שום ומטגנים עד שהפטריות מאבדות נוזלים. מוסיפים טופוף סויה ופלפל ומטגנים עוד 1-2 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים טחינה ומערבבים.
טיימר מופעל
-
03.
מכינים את הקובה: שמים ליד משטח העבודה קערת מים ומכינים את הקובות: בידיים רטובות קורצים מה בצק גודל כדור פינג פונג. משטחים ויוצרים ממנו קערית. שמים במרכזה כפית (אם רכשתם מיומנות - כפית גדושה) מתערובת המילוי וסוגרים עליה עם דפנות הקערית. מכדררים ומניחים בצד על נייר אפיה. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמלית.
-
04.
מכינים את המרק: מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל 2-3 דקות. מוסיפים מנגולד, שום, סלרי וכרוב ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים כמון, כורכום, מלח, פלפל ומטגנים חצי דקה. מוסיפים מים רותחים עד כיסוי תחולת הסירמביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ-15 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה, מניחים את הקובה בעדינות בסיר המרק (אם צריך, מוסיפים מים רותחים) ומבשלים כ 30 דקות עד שהקובה עשויות. במהלך הבישול מטלטלים בעדינות את הסיר (לא מערבבים כשהקובה בפנים) כך שהנוזלים יכסו את הקובה. מוסיפים מיץ לימון, מבשלים עוד 2 דקות ומגישים.
טיימר מופעל