סלט קרוטוני טופו - השף הלבן

סלט קרוטוני טופו

בת-שי מציגה – סלט מפנק ומלא בחלבון עם טופו של תנובה אלטרנטיב

מאת: בת שי עוז
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קרוטוני טופו של בת שי - השף הלבן
צילום: בת-שי עוז

המרכיבים ל קערת סלט גדולה:

לקרוטונים:
  • חבילת טופו בטעם טבעי של תנובה ALTERNATIVE
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות קורנפלור
  • כפית שטוחה של פפריקה
  • 2 כפות שום גבישי
  • קורט מלח
  • כף סויה
  • פתיתי צ׳ילי לפי מידת חריפות רצויה
  • פלפל שחור
לסלט:
  • שני ראשי חסה סלנובה
  • שני גבעולי בצל ירוק
  • חצי בצל סגול פרוס
  • חופן תותים
  • אגס פרוס
  • חופן פקאן טבעי/קלוי
רוטב סלט קרוטוני טופו:
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף בלסמי
  • כפית חרדל גרגירים
  • כף מייפל
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    נתחיל בניקוז הטופו מנוזלים וייבוש הטופו בעזרת מגבת נייר.

  • 02.

    נפרוס את הטופו לקוביות, נפזר על קרש חיתוך ונספוג שנית עם נייר סופג.

  • 03.

    נעביר לקערה ונוסיף את שמן הזית, הקורנפלור, התבלינים והסויה ונערבב היטב עד שכל הטופו מכוסה היטב בבלילה. ישנן שתי אופציות להכנת הקרוטונים:

  • 04.

    - הקפצת הטופו במחבת נון סטיק עם מעט שמן זית, על אש בינונית במשך מספר דקות עד להשחמה וקריספיות של הטופו.

  • 05.

    - קרוטוני טופו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. נפרוש על רשת התנור נייר אפייה ועליו נפזר את הטופו, נאפה במשך 20-30 דקות עד שהטופו יקבל מרקם קראנצ׳י, ואחת לכמה דקות נערבב מעט את הטופו על המגש כדי לקבל צריבה אחידה מכך הכיוונים.

    טיימר מופעל

    00:30:00
  • 06.

    נצנן מעט את הטופו, בקערה רחבה נסדר את כל הירקות, נאחד יחד את כל רכיבי הרוטב בכלי נפרד ונשקשק היטב.

  • 07.

    נרכיב יחד את כל רכיבי הסלט, קרוטוני הטופו שלנו, הירקות, הפירות והרוטב.

  • 08.

    בתיאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(12)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.