סטיקי פרייד טופו
בת-שי עם מתכון מלא בחלבון וקל להכנה למרכז שולחן החג
המרכיבים ל2-3 מנות:
- חבילת טופו ALTERNATIVE בטעם טבעי
- 2 כפות שמן
- מגש תנור מרופד בנייר אפייה
- 6 כפות סויה
- כף גדושה סוכר
- 3 שיני שום כתושות
- 6 כפות מים קרים+כפית קורנפלור מעורבבים עד להמסה
- חצי כוס בצל ירוק קצוץ דק
- פלפל צ׳ילי קצוץ לפי רמת חריפות רצויה
- 5-6 עלי בזיליקום רחבים קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
נחמם תנור ל-200 מעלות במצב טורבו.
-
02.
נרפד מגש תנור רחב בנייר אפייה, נוסיף 2 כפות שמן ונבריש לרוחב התבנית.
-
03.
ננקז את הטופו מהנוזלים, נספח נוזלים שנותרו בעזרת נייר מגבת ונפורר את הטופו לתבנית בתנועות צביטה (לא לחתיכות קטנות מדי)
-
04.
נערבב היטב את הטופו על נייר האפייה ככה שהחתיכות יצופו בשמן, נשטח על תבנית.
-
05.
נאפה ל-20 דקות ובינתיים נכין את הרוטב.
טיימר מופעל
-
06.
למחבת נוסיף 1-2 כפות שמן על אש בינונית. נוסיף את הצ׳ילי, השום, הבצל הירוק והבזיליקום ונטגן מעט עד שהשום מזהיב טיפה (זהירות לא לשרוף את השום),
-
07.
נוסיף את הסויה והסוכר, ועל מנת לעבות את הרוטב נוסיף את המים עם הקורנפלור. שימו לה שחשוב לערבב את המים והקורנפלור בכלי נפרד עד להמסה של הקורנפלור ורק אז לשפוך למחבת, כדי לקבל רוטב עבה ללא גושים.
-
08.
נערבב עד שהרוטב מסמיך, נוסיף את הטופו הקראנצ׳י ונערבב היטב עד שהטופו מצופה כראוי.
-
09.
נגיש מעל אורז, נעטר בעוד קצת בצל ירוק, בזיליקום וצ׳ילי.