לביבות טבעוניות ענקיות של רון יוחננוב
מי אמר שלביבה חייבת להיות קטנה ומתפו"א? רון יוחננוב מפתיע במתכון טבעוני ללביבות ענקיות של טופו וירקות, עשירות בחלבון וויטמינים – וכמובן טעימות ופריכות!
פרווה
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: רון יוחננוב
המרכיבים ל10 לביבות קטנות/ 4 לביבות גדולות:
מרכיבים:
- 1 תפו"א בינוני מגורד
- 1 זוקיני מגורד
- 2 גזרים מגורדים
- 250 גרם טופו תנובה ALTERNATIVE
- 5 כפות קמח לבן או קמח כוסמין מלא או קמח ללא גלוטן
- 3 כפות טחינה גולמית
- חופן עשבי תיבול טריים קצוצים דק (פטרוזיליה / בזיליקום)
- מלח / פלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה מניחים את כל מצרכי הלביבות ומערבבים.
-
02.
במחבת מניחים את שמן הקנולה ומחממים.
-
03.
בעזרת שתי כפות יוצרים לביבות שטוחות ומניחים במחבת.
-
04.
מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
-
05.
אפיה: מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.
-
06.
אופים ב-200 מעלות כ-20 דקות עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
07.
להגשה: ממרח טופו אלטרנטיב מעורבב עם כף פסטו ביתי ומעט צ'ילי חריף מעל.
-
08.
הערות ותחליפים: אין צורך לסחוט את הירקות - אולם צריך לעבוד מהר ומיד לערבב עם הקמח. אפשר להכין את הלביבות גם בלי טחינה - ניסיתי כמה פעמים בלי - ועבד נהדר. אפשר להחליף /להוסיף: קישואים / בטטות / דלעת אפשר לשדרג עם גרידת לימון, צ'ילי חריף, תבלינים שאוהבים.
הכנת? כאן מדרגים