לביבות טבעוניות ענקיות של רון יוחננוב | השף הלבן

לביבות טבעוניות ענקיות של רון יוחננוב

מי אמר שלביבה חייבת להיות קטנה ומתפו"א? רון יוחננוב מפתיע במתכון טבעוני ללביבות ענקיות של טופו וירקות, עשירות בחלבון וויטמינים – וכמובן טעימות ופריכות!

מאת: רון יוחננוב
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות טבעוניות ענקיות של רון יוחננוב
צילום: רון יוחננוב

המרכיבים ל10 לביבות קטנות/ 4 לביבות גדולות:

מרכיבים:
  • 1 תפו"א בינוני מגורד
  • 1 זוקיני מגורד
  • 2 גזרים מגורדים
  • 250 גרם טופו תנובה ALTERNATIVE
  • 5 כפות קמח לבן או קמח כוסמין מלא או קמח ללא גלוטן
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • חופן עשבי תיבול טריים קצוצים דק (פטרוזיליה / בזיליקום)
  • מלח / פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה מניחים את כל מצרכי הלביבות ומערבבים.

  • 02.

    במחבת מניחים את שמן הקנולה ומחממים.

  • 03.

    בעזרת שתי כפות יוצרים לביבות שטוחות ומניחים במחבת.

  • 04.

    מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

  • 05.

    אפיה: מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.

  • 06.

    אופים ב-200 מעלות כ-20 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 07.

    להגשה: ממרח טופו אלטרנטיב מעורבב עם כף פסטו ביתי ומעט צ'ילי חריף מעל.

  • 08.

    הערות ותחליפים: אין צורך לסחוט את הירקות - אולם צריך לעבוד מהר ומיד לערבב עם הקמח. אפשר להכין את הלביבות גם בלי טחינה - ניסיתי כמה פעמים בלי - ועבד נהדר. אפשר להחליף /להוסיף: קישואים / בטטות / דלעת אפשר לשדרג עם גרידת לימון, צ'ילי חריף, תבלינים שאוהבים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)