כוסות טאקו טבעוניות עם טופו בסגנון מקסיקני – מנה מדליקה ומיוחדת
ארוחה מקסיקנית טבעונית קוצרת מחמאות! ככה תכינו את המנה שתגנוב את ההצגה בארוחה – כוסות טאקו מדליקות ממולאות בטופו וירקות
המרכיבים ל 3:
- 3 טורטיות קטנות מוכנות
 - 3 כפיות שמן
 
- 2 כפות שמן
 - 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
 - 2-3 שיני שום, קצוצות
 - 300 גרם (1 חבילה) טופו פיקנטי "תנובה"
 - 1 כוס תירס משומר, מסונן
 - 1 כוס חומוס משומר, מסונן
 - 12 עגבניות שרי צבעוניות, חצויות
 - 2 כפות מיץ לימון
 - 1/4 כפית מלח
 - 1 כפית כמון
 - 1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
 - 2-3 כפות עלי כוסברה קצוצים
 
- מניפות אבוקדו
 - 1 גביע מעדן סויה BIO בטעם טבעי "תנובה"
 - כוסברה
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
מכינים את כוסות הטאקו: מחממים תנור ל-180 מעלות.
 - 
								02.
								
משמנים קלות קערות שמתאימות לתנור ומסדרים בתוכן את הטורטיות. אופים כ-10-12 דקות, או עד שהטורטיות מזהיבות ומתייצבות לכדי צורת קערה.
טיימר מופעל
 - 
								03.
								
מכינים את המלית: מסננים את הטופו, מייבשים בעזרת מגבות נייר וחותכים לקוביות בינוניות.
 - 
								04.
								
מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה. מוסיפים את קוביות הטופו וממשיכים לטגן תוך ערבוב, עד שהטופו מתחיל טיפה להזהיב.
 - 
								05.
								
מוסיפים את התירס, החומוס ועגבניות השרי וממשיכים להקפיץ עוד כמה דקות. מתבלים, מוסיפים את הכוסברה, מערבבים ומכבים את הלהבה.
 - 
								06.
								
מרכיבים את הטאקו: ממלאים את כוסות הטאקו במלית, מסדרים מעל מניפות אבוקדו, כמה כפיות מעדן סויה, מפזרים את הכוסברה ומגישים.
 
									

