ירקות שורש במילוי אורז, פטריות וטופו
מנה טבעונית נהדרת ומשביעה שמוגשת על קרם ירקות שורש נפלא כשלעצמו (תוכלו להגיש אותו גם כמרק קרם שורשים מעולה)

המרכיבים ל 8-10:
- להגשה: פטרוזיליה קצוצה
- 10 ירקות שורש קלופים (קולורבי / לפת / סלק / שורש סלרי / תפוח אדמה)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קלוף קצוץ
- 1 סלסלת פטריות שמפניון או פורטובלו קצוצות
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 כפית עלי קורנית (טימין)
- 3 עלי מרווה קצוצים
- 1/2 כוס אורז אדום
- מלח, פלפל
- 1/2 חבילה טופו בטעם טבעי "תנובה" מגורר גס
- 1 כף שמן
- 1 כרישה - החלק הלבן פרוס
- תוכן הירקות שרוקנו
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
- 2 עלי דפנה
- מלח ופלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מרוקנים את הירקות ומשאירים 3/4 ס"מ של דפנות ירק. מבשלים את האורז בשפע מים רותחים מומלחים (כמו פסטה) כ 15-20 דקות עד שהוא כמעט מוכן. מסננים.
טיימר מופעל
-
02.
מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל 3-4 דקות עד הזהבה. מוסיפים פטריות ושום ומטגנים עוד כ 5 דקות. מוסיפים תימין ומרווה ומטגנים עוד דקה, מוסיפים אורז מלח ופלפל ומטגנים עוד 2 דקות. ממלאים את הירקות.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים שמן ומטגנים את הכרישה 2-3 דקות. מוסיפים את תוכן הירקות שרוקנו וסלרי ומטגנים עוד 2-3 דקות. מוסיפים עלה דפנה, מלח ופלפל ומטגנים עוד 1-2 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מניחים את הירקות הממולאים בסיר ומוסיפים מים רותחים עד 3/4 גובה הירקות. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ30-40 דקות עד שהירקות והאורז רכים. במהלך הבישול מזלפים ממי הבישול על הירקות.
טיימר מופעל
-
05.
מוציאים את הירקות מהסיר. נפטרים מעלי הדפנה. טוחנים את תכולת הסיר לקרם. להגשה מניחים תלולית קרם ועליה ירק ממולא. בוזקים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.