ירקות שורש במילוי אורז, פטריות וטופו | השף הלבן

ירקות שורש במילוי אורז, פטריות וטופו

מנה טבעונית נהדרת ומשביעה שמוגשת על קרם ירקות שורש נפלא כשלעצמו (תוכלו להגיש אותו גם כמרק קרם שורשים מעולה)

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
ירקות שורש במילוי אורז, פטריות וטופו
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 8-10:

  • להגשה: פטרוזיליה קצוצה
  • 10 ירקות שורש קלופים (קולורבי / לפת / סלק / שורש סלרי / תפוח אדמה)
למילוי:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קלוף קצוץ
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון או פורטובלו קצוצות
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית עלי קורנית (טימין)
  • 3 עלי מרווה קצוצים
  • 1/2 כוס אורז אדום
  • מלח, פלפל
  • 1/2 חבילה טופו בטעם טבעי "תנובה" מגורר גס
לבישול:
  • 1 כף שמן
  • 1 כרישה - החלק הלבן פרוס
  • תוכן הירקות שרוקנו
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 2 עלי דפנה
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרוקנים את הירקות ומשאירים 3/4 ס"מ של דפנות ירק. מבשלים את האורז בשפע מים רותחים מומלחים (כמו פסטה) כ 15-20 דקות עד שהוא כמעט מוכן. מסננים.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 02.

    מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל 3-4 דקות עד הזהבה. מוסיפים פטריות ושום ומטגנים עוד כ 5 דקות. מוסיפים תימין ומרווה ומטגנים עוד דקה, מוסיפים אורז מלח ופלפל ומטגנים עוד 2 דקות. ממלאים את הירקות.

    טיימר מופעל

    00:04:00
  • 03.

    מחממים שמן ומטגנים את הכרישה 2-3 דקות. מוסיפים את תוכן הירקות שרוקנו וסלרי ומטגנים עוד 2-3 דקות. מוסיפים עלה דפנה, מלח ופלפל ומטגנים עוד 1-2 דקות.

    טיימר מופעל

    00:03:00
  • 04.

    מניחים את הירקות הממולאים בסיר ומוסיפים מים רותחים עד 3/4 גובה הירקות. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ30-40 דקות עד שהירקות והאורז רכים. במהלך הבישול מזלפים ממי הבישול על הירקות.

    טיימר מופעל

    00:40:00
  • 05.

    מוציאים את הירקות מהסיר. נפטרים מעלי הדפנה. טוחנים את תכולת הסיר לקרם. להגשה מניחים תלולית קרם ועליה ירק ממולא. בוזקים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.