טארט תפוחי אדמה וטופו - טבעוני ונפלא! | השף הלבן

טארט תפוחי אדמה וטופו

טארט טבעוני טעים במיוחד בטעמי שום ושמיר. סלט ליד ויש לכם ארוחה מושלמת!

מאת: דנית סלומון
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טארט תפוחי אדמה וטופו
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 8:

  • גליל (450 גרם) בצק פריך מלוח מוקפא "מעדנות", מופשר
  • 1 קופסה (300 גרם) טופו "תנובה" בטעם טבעי, חתוך לקוביות של 1.5 ס"מ
  • 3 כפות חומץ יין לבן
  • 4 שיני שום כתושות
  • 3 כף שמן זית
  • ¼ כוס שמיר קצוץ
  • 600 גרם תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1.5 ס"מ
  • מלח
  • 1 כרשה גדולה פרוסה (החלק הבהיר בלבד, 150-125 גרם)
  • ¼ כוס (125 מ"ל) נוזל קוקוס משומר
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • פלפל שחור
  • גבעולי שמיר לעיטור
גודל תבנית: תבנית טארט מלבנית מתפרקת 20x25 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מעבירים את הבצק המוקפא להפשרה של לילה במקרר. פותחים את הגליל, חותכים קטע של 33 ס"מ (מהשאריות אפשר להכין מאפה אחר), ומניחים בתבנית פאי מלבנית 20x25 ס"מ. מהדקים בעדינות לתחתית ולדפנות וחותכים בסכין את העודפים. דוקרים את התחתית במזלג. מכסים בנייר אפייה וממלאים בשעועית יבשה. אופים אפייה עיוורת בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות בתוכנית טורבו). מסירים את הנייר ואת משקולת השעועית, מנמיכים את חום התנור ל־180 מעלות, ואופים במשך 15-10 דקות נוספות או עד שתחתית הקלתית מזהיבה. מוציאים מהתנור ומצננים עד גמר שאר ההכנות.

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 02.

    בזמן שהקלתית נאפית, מכינים את הטופו ואת הירקות. מעבירים את קוביות הטופו לקערה. טורפים יחד חומץ, שום ו־1 כף שמן זית ויוצקים על הטופו. מוסיפים את השמיר ומערבבים. שורים למשך 10 דקות לפחות. שמים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים, מוסיפים 2 כפיות מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 8 דקות ומסננים.

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 03.

    מחממים 2 כפות שמן זית במחבת, ומטגנים את פרוסות הכרשה עד שהן מתרככות ומתחילות להזהיב. מוסיפים את תפוחי האדמה המסוננים, ומטגנים תוך ערבוב במשך 5 דקות. מוסיפים את תערובת הטופו, את נוזל הקוקוס ואת מיץ הלימון, ומבשלים עד שהנוזלים נספגים. מתבלים במלח ובפלפל.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 04.

    ממלאים את הקלתית האפויה בתערובת הטופו ומעטרים בגבעולי שמיר. אופים במדף האמצעי של התנור בחום של 180 מעלות במשך 15 דקות. מגישים חם. אפשר להכין כמה שעות מראש, ולחמם מחדש לפני ההגשה.

    טיימר מופעל

    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.