טאקו טבעוני מקסיקני- מנה שאי אפשר לעמוד בפניה | השף הלבן

טאקו טבעוני

ארוחת ערב כיפית במיוחד בהשראה מקסיקנית. טאקוס טבעוניים עם טופו, קרם עדשים וסלט עגבניות-תירס שאי אפשר לעמוד בפניהם.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טאקו עם טופו וירקות
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 4:

  • 1 חבילת טופו "תנובה ALTERNATIVE" בטעם טבעי או פיקנטי
  • מלח, פלפל
  • 1 כף שמן זית
  • 4 טורטיות קטנות (בקוטר 15 ס"מ) או טאקו
לקרם עדשים:
  • 1 כוס עדשים או שעועית או חומוס "סנפרוסט", מבושלים לפי ההוראות שעל גבי האריזה
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/4 כוס מים
  • 2 שיני שום
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח, פלפל
לסלט עגבניות תירס:
  • 1 כוס עגבניות שרי חתוכות לרבעים
  • 1/3 כוס גרעיני תירס "סנפרוסט", מופשרים ומסוננים (אין צורך לבשל)
  • 2 כפות סלרי קצוץ (לא חובה)
  • 1 כף פלפל חריף קצוץ (לא חובה)
  • 3 כפות כוסברה קצוצה
  • 2 כפות בצל סגול או ירוק או לבן קצוץ
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל
גודל תבנית: תבנית או מחבת

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים במעבד מזון את מרכיבי הקרם מזון וטוחנים לקרם. טועמים ומתקנים תיבול.

  • 02.

    שמים בקערה את מרכיבי הסלט ומערבבים.

  • 03.

    פורסים את הטופו לפרוסות בעובי 1/2-3/4 ס"מ, ממליחים ומפלפלים. מחממים שמן במחבת וצורבים את פרוסות הטופו משני צידיהן.

  • 04.

    אם משתמשים בטורטיות או טאקו גמישים מקפלים אותם לחצי ומניחים בתבנית מאפינס הפוכה, בין השקעים כך שישמרו על צורתם. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. סוגרים את התנור ומשאירים בו את הטורטיות 10 דקות נוספות. כעת הן שומרות על צורת חצי עיגול.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    להגשה מורחים בנדיבות את הטאקו בקרם עדשים, שמים 2 פרוסות טופו וסלט ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.