אורז מוקפץ עם טופו ברוטב סצ'ואן
קל, מהיר וטעים במיוחד: מתכון של רון יוחננוב למנת אורז מוקפץ עם טופו של תנובה ALTERNATIVE. מדובר בארוחת הצהריים המושלמת
פרווה
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: רון יוחננוב
עיצוב: רון יוחננוב
המרכיבים ל2 מנות:
- 2 כפות שמן קנולה או שומשום
- 1 חבילה טופו קלאסי "תנובה ALTERNATIVE"
- 60 מ''ל רוטב סצ'ואן
- 1 כוס אורז מבושל לפי הוראות היצרן
- 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
- 1/2 כוס גרגירי תירס סנפרוסט
- 1/2 כוס אפונה סנפרוסט מופשרת
- 1 פלפל גמבה חתוך לקוביות
אופציה לירקות נוספים:
- בצל אדום קצוץ דק
- רבע כרוב חתוך לרצועות דקות
- תירס גמדי
- שעועית ירוקה
- נבטים
להגשה:
- כוסברה טרייה קצוצה דק
- 1 בצל ירוק קצוץ
- צ'ילי חריף (לפי הטעם)
גודל תבנית: סיר ווק
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את הטופו לקוביות קטנות.
-
02.
מחממים שמן בווק ומטגנים את הטופו עד הזהבה.
-
03.
מוסיפים את הירקות ומקפיצים יחד עוד כ-4 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
שופכים את רוטב סצ'ואן מעל הירקות והטופו, מוסיפים את האורז המבושל ומקפיצים כ-2 דקות או עד שמעט זהוב ופריך.
טיימר מופעל
-
05.
מגישים חם. בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים