אורז מוקפץ עם טופו ברוטב סצ'ואן - טעים וקל להכנה | השף הלבן

אורז מוקפץ עם טופו ברוטב סצ'ואן

קל, מהיר וטעים במיוחד: מתכון של רון יוחננוב למנת אורז מוקפץ עם טופו של תנובה ALTERNATIVE. מדובר בארוחת הצהריים המושלמת

מאת: רון יוחננוב
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אורז מוקפץ עם טופו ברוטב סצ'ואן
צילום: רון יוחננוב עיצוב: רון יוחננוב

המרכיבים ל2 מנות:

  • 2 כפות שמן קנולה או שומשום
  • 1 חבילה טופו קלאסי "תנובה ALTERNATIVE"
  • 60 מ''ל רוטב סצ'ואן
  • 1 כוס אורז מבושל לפי הוראות היצרן
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס גרגירי תירס סנפרוסט
  • 1/2 כוס אפונה סנפרוסט מופשרת
  • 1 פלפל גמבה חתוך לקוביות
אופציה לירקות נוספים:
  • בצל אדום קצוץ דק
  • רבע כרוב חתוך לרצועות דקות
  • תירס גמדי
  • שעועית ירוקה
  • נבטים 
להגשה:
  • כוסברה טרייה קצוצה דק
  • 1 בצל ירוק קצוץ
  • צ'ילי חריף (לפי הטעם)
גודל תבנית: סיר ווק

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את הטופו לקוביות קטנות.

  • 02.

    מחממים שמן בווק ומטגנים את הטופו עד הזהבה.

  • 03.

    מוסיפים את הירקות ומקפיצים יחד עוד כ-4 דקות.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 04.

    שופכים את רוטב סצ'ואן מעל הירקות והטופו, מוסיפים את האורז המבושל ומקפיצים כ-2 דקות או עד שמעט זהוב ופריך.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

    מגישים חם. בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(4)