מוס סלמון בסלסילות פרמזן – פינוק אמיתי | השף הלבן

מוס סלמון בסלסילות פרמזן

המנה המושלמת שתעזור לכם להרשים את האורחים: מוס סלמון עשיר המוגש בסלסילות פרמזן שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול!

מאת: עורך השף הלבן
בינונית רמת מיומנות
מוס סלמון בסלסילות פרמזן

המרכיבים לתבנית שקעים (מאפינס) 12 מנות:

  • 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" “השף הלבן"
למוס:
  • 1 גליל גבינת פרומעז "קולאז’’’ חתוך לקוביות
  • 200 גרם סלמון מעושן
  • 1/2 בצל בינוני קצוץ דק
  • 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
  • 3 כפות מיץ לימון
  • פלפל שחור גרוס
לקישוט:
  • עירית קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את המוס: טוחנים גבינת פרומעז, סלמון ובצל במעבד מזון עם להב מתכת. מוסיפים שמנת ומיץ לימון, מתבלים בפלפל ומערבלים כדקה, עד לקבלת תערובת אחידה. שומרים במקרר.

  • 02.

    מכינים את הסלסילות: מחממים תנור ל-160 מעלות.

  • 03.

    מניחים כף פתיתי פרמזן על נייר אפייה ושוטחים לעיגול בקוטר 8 ס"מ. מכינים עוד 4-3 עיגולים במרחק 4 ס"מ זה מזה ואופים 8-7 דקות, עד שהגבינה נמסה ומתקבלים עיגולים בגוון זהוב.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 04.

    מוציאים את התבנית מהתנור. מעבירים את העיגולים החמים לתבנית שקעים (מאפינס) ודוחקים אותם פנימה בזריזות ובזהירות ליצירת סלסילות. מומלץ לאפות בשלושה מחזורים — כל פעם 4 סלסילות בלבד. מצננים.

  • 05.

    מגישים: ממלאים את הסלסילות במוס סלמון (אפשר לזלף בעזרת שקית זילוף) ומעטרים במעט עירית קצוצה. אפשר להשתמש בסלסילות הפרמזן להגשת כל ממרח, מוס ואפילו סלט אישי

הכנת? כאן מדרגים
(117)