סלמון אפוי עם טוויסט לימון
הסלמון הוא אחד מהדגים האהובים ביותר, ובצדק: יש לו טעם נהדר וקל מאוד להכין ממנו מנות עשירות וטעימות. ככה מכינים את הקלאסיקה – סלמון אפוי שמתאים לאירוח
שאלת השאלות: איך מכינים סלמון אפוי שייצא עסיסי למרות האפייה? התשובה – מקפידים על זמני האפייה וכבר כשהשומן צץ על גבי הסלמון מוציאים אותו מהתנור. לפניכם מתכון לסלמון אפוי עם לימון, פלפל ושמן זית, הכי פשוט והכי מוצלח שיש. קדימה, למטבח!

המרכיבים ל 4 מנות:
- 800 גרם פילה סלמון שלם נקי ללא עור - קפוא באריזת וואקום
- 1 לימון טרי פרוס לפרוסות
- 3/4 כוס יין לבן
- חופן עירית קצוצה
- מלח
- פלפל לבן
- 100 מ"ל שמן זית
- 2 ענף רוזמרין מפורק
- 3 שיני שום כתושות
הוראות הכנה:
-
01.
מפשירים את הדג במקרר.
-
02.
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
-
03.
מניחים את נתח הדג על נייר כסף בתבנית ומורחים מעליו בעזרת מברשת סיליקון את כל חומרי התיבול בצורה שווה.
-
04.
סוגרים את נייר הכסף היטב מעל הדג ומגלגלים את השוליים כדי ליצור מעטפת אטומה.
-
05.
אופים כ-25 דקות, מוציאים ומצננים.
טיימר מופעל
-
06.
לפני ההגשה פותחים את חלקו העליון של נייר הכסף ומכניסים לתנור להשחמה קלה. כדי לא לייבש את הדג, יוצקים לפני כן מצקת מהרוטב שנוצר סביב הדג על חלקו העליון.
-
07.
מגישים לצד שמנת חמוצה או סלט טרי.
-
08.
בתאבון!
הידעת?
הסלמון הוא אחד מהדגים האהובים ביותר, ובצדק: יש לו טעם נהדר וקל מאוד להכין ממנו מנות עשירות וטעימות. ככה מכינים את הקלאסיקה - סלמון בתנור שמתאים לאירוח שאלת השאלות: איך מכינים סלמון בתנור שייצא עסיסי למרות האפייה? התשובה - מקפידים על זמני האפייה וכבר כשהשומן צץ על גבי הסלמון מוציאים אותו מהתנור. לפניכם מתכון לסלמון בתנור עם לימון, פלפל ושמן זית, הכי פשוט והכי מוצלח שיש. קדימה, למטבח!