דג סול מטוגן ברוטב שמנת ושקדים
מנה חגיגית בקושי בינוני
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל5 מנות:
- ביצים
- 4 כפות שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
- 5 דגי סול (במשקל 200 גרם כל דג)
- מלח, פלפל לבן
- 1/2 כוס קמח
- 100 גרם חמאת תנובה
- 4 בצלים ירוקים קצוצים דק
- 1 כוס יין לבן יבש
- 1 מיכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן (מה שנשאר לאחר שהשתמשנו ב-4 כפות).
לעיטור:
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 100 גרם שקדים מולבנים פרוסים וקלויים
הוראות הכנה:
-
01.
טורפים את הביצים עם השמנת לבלילה אחידה, מתבלים את הדגים במלח ובפלפל טובלים כל דג בקמח, בבלילת הביצים ושוב בקמח.
-
02.
ממיסים במחבת 80 גרם חמאה, מטגנים את הדגים משני הצדדים עד שיזהיבו, מוציאים ושומרים בתנור חם.
-
03.
מוסיפים למחבת את הבצלים והיין ומביאים לרתיחה. מצמצמים את הרוטב לרבע, מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מוסיפים את החמאה שנותרה ומבשלים מספר דקות עד שהרוטב מסמיך.
-
04.
מחלקים את הדג לצלחות יוצקים מעל מעט מהרוטב וזורים פטרוזיליה קצוצה ושקדים קלויים.
הכנת? כאן מדרגים