מתכון דג סול מטוגן ברוטב שמנת ושקדים | השף הלבן

דג סול מטוגן ברוטב שמנת ושקדים

מנה חגיגית בקושי בינוני

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
דג סול מטוגן ברוטב שמנת ושקדים

המרכיבים ל 5 מנות:

  • ביצים
  • 4 כפות שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 5 דגי סול (במשקל 200 גרם כל דג)
  • מלח, פלפל לבן
  • 1/2 כוס קמח
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • 4 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן (מה שנשאר לאחר שהשתמשנו ב-4 כפות).
לעיטור:
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 100 גרם שקדים מולבנים פרוסים וקלויים

הוראות הכנה:

  • 01.

    טורפים את הביצים עם השמנת לבלילה אחידה, מתבלים את הדגים במלח ובפלפל טובלים כל דג בקמח, בבלילת הביצים ושוב בקמח.

  • 02.

    ממיסים במחבת 80 גרם חמאה, מטגנים את הדגים משני הצדדים עד שיזהיבו, מוציאים ושומרים בתנור חם.

  • 03.

    מוסיפים למחבת את הבצלים והיין ומביאים לרתיחה. מצמצמים את הרוטב לרבע, מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מוסיפים את החמאה שנותרה ומבשלים מספר דקות עד שהרוטב מסמיך.

  • 04.

    מחלקים את הדג לצלחות יוצקים מעל מעט מהרוטב וזורים פטרוזיליה קצוצה ושקדים קלויים.

הכנת? כאן מדרגים
(222)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.