מתכון רוסטביף בשום ורוזמרין | השף הלבן

רוסטביף בשום ורוזמרין

בואו ללמוד להכין כמו שצריך ובקלות רוסטביף בתנור שיקצור מחמאות

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
רוסטביף בשום ורוזמרין

המרכיבים ל 4 מנות:

  • נתח של 1.5 ק"ג של סינטה "אדום אדום": לבקש מהקצב נתח מיושן. צורתו חייבת להיות אחידה ומתאימה לצליה .
  • 4 שיני שום חתוכות ל-1/4 לאורכן
  • 3 כפות שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות של עלי רוזמרין טריים-קצוצים גס
  • 1 כף חרדל גרגרים
  • 1 כפית חרדל חלק
  • דבש
  • טריאקי
  • מלח גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מוציאים אל משטח העבודה את נתח הסינטה.

  • 02.

    בעזרת סכין חדה וצרה דוקרים בצד העליון של הנתח 14-10 חורים ונועצים בהם את השום לעומק.

  • 03.

    מורחים את הנתח ב- 3 כפות שמן זית

  • 04.

    מפזרים מעל 3 קורט של פלפל שחור גרוס, מפזרים את עלי הרוזמרין ומורחים את החרדל מעל.

  • 05.

    מוציאים את רשת התנור אל משטח העבודה.

  • 06.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות.

  • 07.

    משאירים את נתח הבשר כחצי שעה מחוץ למקרר לספיגת טעמים. לאחר חצי שעה מניחים על הרשת ומעבירים לתנור.

  • 08.

    צולים את הבשר על הרשת מעל התבנית למשך 20 דקות (הבשר יישאר במידת צלייה מדיום)

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 09.

    מוציאים את נתח הבשר ומעבירים אותו בשלמותו לקרש העבודה.

  • 10.

    פורסים פרוסות דקות ומגישים לצדן קעריות קטנות עם דבש, טריאקי ומלח גס, לכל סועד.  

הכנת? כאן מדרגים
(196)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.