צ'ילי קון קרנה – מנה פיקנטית מהמטבח המקסיקני | השף הלבן

צ'ילי קון קרנה

מנת בשר פיקנטית ומשביעה הלקוחה מתוך מסורת המטבח הטקסני, מתאימה לארוחת צהריים חגיגית ביום שבת

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צ'ילי קון קרנה

המרכיבים ל 4-6:

  • 1/2 שקית שעועית אדומה מוקפאת סנפרוסט ( 400 גרם)
  • 1 כוס בצל קצוץ מוקפא סנפרוסט ( 200 גרם)
  • 1 פלפל ירוק חריף, פרוס דק
  • 8 שיני שום, פרוסות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
  • 1 כף כמון
  • 1 כף אורגנו
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון "אדום אדום"
  • 1 בקבוק בירה לבנה (330 מ"ל)
  • 1/2 קופסא קוביות עגבניות או עגבניות מרוסקות
  • 4 כפות בצל ירוק , פרוס דק
  • 3 כפות כוסברה או פטרוזיליה , קצוצה
  • 3 כפות שמן לטיגון

הוראות הכנה:

  • 01.

     לחמם בסיר רחב שמן ולטגן את הבצל המוקפא עד שקיפות, להוסיף פלפל חריף שום ותבלינים ולטגן כדקה.

  • 02.

     להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי ערבוב כשתי דקות.

  • 03.

     להוסיף את הבירה ולהביא לרתיחה.

  • 04.

     להוסיף את העגבניות ולבשל כ- 15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

     להוסיף את השעועית ולבשל כ-10 דקות. 6- להוסיף את הבצל הירוק ועשבי התיבול, לערבב ולהסיר מהלהבה. מומלץ להגיש ליד אורז לבן.

    טיימר מופעל
    00:10:00

הידעת?

יש לא מעט מטבחים שכבשו את העולם בסערה בעשורים האחרונים, אולם אחד הבולטים שבהם הוא ללא ספק המטבח המקסיקני. עם מנות קלאסיות כמו בוריטו, טורטיה, טקיטוס וצ׳ימיצ׳נגה, הוא מגוון ועשיר. אולם, יש מנה אחת יותר מסורתית מכולן - צ'ילי קון קרנה, תבשיל בשר ושעועית ארומטי על בסיס רוטב עגבניות. זה אולי נראה מסובך להכנה בבית, אך אל דאגה, הבאנו לכם מתכון קלאסי למנה המקסיקנית האהובה. לא תאמינו כמה פשוט להכין בבית, ועוד יותר לא תאמינו כמה טעים הוא יוצא!.

הכנת? כאן מדרגים
(404)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.