עוף בבלסמי וצימוקים | השף הלבן

עוף בבלסמי וצימוקים

החומץ הבלסמי והצימוקים מעניקים לנתחי העוף גוון שחום מעורר תיאבון וטעם נפלא

מאת: דנית סלומון
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוף בבלסמי וצימוקים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8:

  • ½ כוס צימוקים כהים גדולים
  • ½ כוס צימוקים בהירים
  • ½ כוס (125 מ"ל) חומץ בלסמי
  • 1 כוס מים חמים
  • 2 כפות גדושות סוכר חום
  • 2 כפיות פלפל גרוס מתוק (פתיתים מיובשים)
  • ½ כפית פלפל
  • ¼ כפית פלפל אנגלי טחון
  • מלח
  • 4 כרעי עוף בינוניות מחולקות לשוק ולירך

הוראות הכנה:

  • 01.

    שוטפים ומייבשים את נתחי העוף ומסדרים אותם - צד העור כלפי מעלה - בתבנית שתכיל אותם בנוחות. זורים את הצימוקים בין הנתחים. מערבבים יחד את שאר המצרכים ויוצקים על נתחי העוף. מכסים ומשהים במקרר לספיגת טעמים למשך 20 דקות לפחות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות). מוציאים את התבנית מהמקרר והופכים את נתחי העוף. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום (הצד המבריק כלפי פנים) ומכניסים אותה לתנור. צולים במשך 30 דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות) וצולים במשך 45 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    מסירים את הכיסוי, הופכים את נתחי העוף (צד העור למעלה) וצולים בלי כיסוי במשך 30-20 דקות עד שנתחי העוף מקבלים גוון שחום יפה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(12)