מתכון סלט תרד בבלסמי, דבש ופלחי תפוז | השף הלבן

סלט תרד בבלסמי, דבש ופלחי תפוז

סלט מרענן שילווה נפלא את ארוחת החג

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט תרד בבלסמי, דבש ופלחי תפוז

המרכיבים ל 5 מנות:

  • צרור גדול עלי תרד שטופים ומופרדים מהגבעול
  • קוביות פילה תפוז (מקלפים היטב את התפוז בעזרת סכין משוננת –מוציאים את הפלחים לפי הפסים לעומק בשר התפוז בצורת "משולש" )
לרוטב:
  • 100 מ"ל חומץ בלסמי
  • מיץ מתפוז 1 בינוני
  • כפית מחוקה של ג'ינג'ר כתוש
  • כפית שום כתוש
  • כף מלאה דבש (ניתן להחליף בסילאן אם אין דבש)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 250מ"ל שמן זית איכותי
להגשה:
  • אגס קלוף חתוך לרצועות דקות
  • אגוזי מלך "קליפורניה"
  • פרוסות תפוז מסוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    יוצקים את את כל חומרי הרוטב כולל התבלינים לקערה ומערבבים נמרצות באמצעות מטרפה, עד לקבלת גוון חום כהה וסמיך. הרכבת המנה והגשה:

  • 02.

    מניחים בצלוחית מעט עלי תרד, מעליהם מס קוביות פלחי התפוז ושוב שיכבה של עלי תרד.

  • 03.

    יוצקים בעזרת כף מהרוטב. אפשר לעטר בשלוש רצועות של אגס טרי, ארבעה אגוזים ופרוסת תפוז מסוכר.  

הכנת? כאן מדרגים
(912)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.