סלט תפוחי אדמה וגבינה צפתית ברוטב שמנת ועשבי תיבול | השף הלבן

סלט תפוחי אדמה וגבינה צפתית ברוטב שמנת ועשבי תיבול

סלט המשלב בתוכו תפוחי אדמה וגבינה צפתית ברוטב עדין של שמנת ועשבי תיבול והוא מהווה ארוחה מלאה ומאוזנת.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט תפוחי אדמה וגבינה צפתית ברוטב שמנת ועשבי תיבול
צילום: יהודה סלומון

המרכיבים ל 1:

  • 100 גרם (4-3) תפוחי אדמה זעירים
  • 1 כוס שעועית ירוקה מוקפאת (100 גרם)
  • חופן נדיב של עלי תרד (20 גרם)
  • חופן נדיב של עלי רוקט (20 גרם)
  • 3-2 פרוסות קטנות של בצל סגול, מופרדות לטבעות
  • 3 כפות שמנת לבישול 10% השף הלבן
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 שן שום קטנה כתושה
  • 2 כפיות עירית קצוצה
  • 1 כפית ריחן קצוץ
  • ½ כפית שמיר קצוץ
  • פלפל שחור טחון טרי
  • קורט פפריקה חריפה
  • צפתית מעודנת פיראוס 5% (50 גרם)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים מומלחים קלות במשך 15-12 דקות מרגע הרתיחה.

    טיימר מופעל

    00:12:00
  • 02.

    מבשלים את השעועית הירוקה במים רותחים במשך דקה מרגע הרתיחה מחדש ומסננים.

  • 03.

    בינתיים, פורסים את הגבינה ומסדרים את עלי התרד והרוקט בצלחת.

  • 04.

    פורסים את תפוחי האדמה החמים ומסדרים אותם על מצע העלים יחד עם השעועית הירוקה, הגבינה וטבעות הבצל.

  • 05.

    טורפים יחד שמנת, מיץ לימון, שום ועשבי תיבול, מתבלים בפלפל שחור טחון טרי ויוצקים על הסלט. בוזקים למעלה עוד מעט פלפל שחור וקורט פפריקה חריפה ומגישים מיד.קלוריות: 234 למנה | נקודות שומרי משקל:

  • 06.

    5 למנהטיפ לדרך:אפשר לבשל את תפוחי האדמה במיקרוגל – מנקבים את הקליפה בחוד סכין במספר מקומות, מסדרים בכלי מתאים לבישול במיקרוגל ומבשלים את כל הכמות יחד במשך 2 דקות מכל צד. משהים 5 דקות ופורסים.במקום לבשל את השעועית המוקפאת, אפשר לצקת עליה מים רותחים מהקומקום, לסנן, לצקת שוב מים רותחים, להשהות שתיים־שלוש דקות ולסנן.

    טיימר מופעל

    00:02:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.