סלט פפאיה ירוקה, עגבניות, אבוקדו וטופו
סלט תאילנדי רענן וכיפי עם חמצמצות ליים ופריכות של בוטנים. את החריפות מעניק לו הטופו הפיקנטי שגם מעשיר אותו בערך תזונתי.
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל5:
- 1 פפאיה ירוקה קלופה
- מיץ מ 1 ליים או 1/4 כוס מיץ לימון
- 1 כף רוטב סויה
- 1/2 כפית דבש או סוכר
- 10-15 עגבנית שרי חתוכות לרבעים
- 1 אבוקדו קלוף חתוך לקוביות
- 1 כף שמן
- 1/2 חבילה טופו בטעם פיקנטי "תנובה ALTERNATIVE", חתוך לקוביות קטנות
- להגשה: חופן בוטנים קלויים
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את הפפאיה לרצועות דקיקות: בשלב ראשון פורסים דק בעזרת קולפן ובשלב שני חותכים את הפרוסות לרצועות דקיקות בעזרת סכין חדה.
-
02.
שמים את הרצועות בקערה עם מיץ הלימון, רוטב הסויה והסוכר. מערבבים, מכסים ומניחים ל 15-60 דקות לריכוך
טיימר מופעל
-
03.
בנתיים מחממים שמן במחבת ומטגנים את קוביות הטופו עד הזהבה. מצננים.
-
04.
מוסיפים לקערת הפפאפיה עגבניות, אבוקדו וטופו ומערבבים.
-
05.
בוזקים בוטנים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים