סלט פלפלים וקישואים צלויים, גבינת פטה כבשים ופטרוזיליה | השף הלבן

סלט פלפלים וקישואים צלויים, גבינת פטה כבשים ופטרוזיליה

סלט כל כך פשוט – וכל כך טעים! אפשר להגישו חם, פושר או קר.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט פלפלים וקישואים צלויים, גבינת פטה כבשים ופטרוזיליה

המרכיבים ל 4-5 מנות:

  • 2 פלפלים אדומים, מנוקים מזרעים וגידים, שטופים וחתוכים לקוביות קטנות-בינוניות
  • 2 פלפלים כתומים, מנוקים מזרעים וגידים, שטופים וחתוכים לקוביות קטנות-בינוניות
  • 1 פלפל צהוב, מנוקה מזרעים וגידים, שטוף וחתוך לקוביות קטנות-בינוניות
  • 6 קישואים קטנים-בינוניים, טריים מאוד, שטופים היטב וחתוכים לקוביות קטנות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס גס
  • 1/2 חבילה (125 גרם) גבינת פטה כבשים 5% שומן פיראוס, מפוררת
  • חופן גדוש עלי פטרוזיליה, שטופים היטב, שלמים או קצוצים גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    חשוב לבחור בקישואים קטנים ככל שניתן וטריים מאוד. במקום פטה כבשים 5% אפשר להשתמש בגבינה בולגרית מעודנת 5% "פיראוס".

  • 02.

    מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור בשני ניירות אפייה. מפזרים את קוביות הקישואים והפלפלים, מזלפים 2 כפות שמן זית בזרזיף דק, בוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס.

  • 03.

    כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 10 דקות. פותחים את התנור, מערבבים בכף עץ ואופים 10 דקות נוספות. שוב מערבבים ואופים עוד 5-10 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ומעבירים לקערת הגשה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מפזרים פירורי גבינת פטה ועלי פטרוזיליה שלמים/קצוצים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.