סלט ים תיכוני בניחוח קלוי
מתכון טעים לסלט יווני עשיר בירקות ובגבינת פטה כבשים. מושלם לארוחה קייצית

המרכיבים ל 2 מנות:
- 5 כפות שמן זית
- כף חומץ בן יין לבן
- כף מיץ לימון טרי
- כפית חרדל
- מעט שום כתוש
- קורט מלח
- כפית דבש
- חצי כפית בצל לבן קצוץ דק
- פלפל אדום בינוני
- 1/3 חציל לא גדול
- מלח גס
- כפית טימין טרי
- עגבניה גדולה בשלה
- מלפפון גדול
- 1 חסה אנדיב
- חופן תערובת עלי בייבי
- 5 זיתים סגולים גדולים
- גבינת פטה כבשים 5% פיראוס
- לחמניית בגט מיני
- פסטו
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הרוטב
-
02.
מערבבים את כל החומרים בכלי אטום ביחד. להכנת הסלט
-
03.
שורפים את הפלפל קלות מעל הגז. מצננים בשקית אטומה.
-
04.
קולפים בעדינות את הפלפלים, מרחיקים שורש וגרעינים וחותכים לרצועות רחבות.
-
05.
שורפים את העגבנייה מעל הגז, קולפים בקלות וחותכים לקוביות בינוניות.
-
06.
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
-
07.
חותכים את לחמניית המיני בגט לקוביות בינוניות.
-
08.
מעבירים לקערה ומוסיפים כף של פסטו עם כפית שמן זית. מערבבים היטב.
-
09.
צולים את קוביות הלחמניה בתנור החם לייבוש קל, מערבבים וצולים לייבוש מלא.
-
10.
מצננים את קוביות הלחמניה ואורזים בכלי קטן ואטום.
-
11.
חותכים את החציל לקוביות רחבות, בוזקים מעל מעט מלח גס וכפית טימין טרי.
-
12.
צולים בתנור חם להשחמה וריכוך קל. מצננים.
-
13.
חותכים את המלפפון לקוביות בינוניות.
-
14.
חותכיםאת האנדיב לרצועות עדינות.
-
15.
חותכיםאת עלי הבייבי לרצועות גסות.
-
16.
חותכיםאת הזיתים סביב החרצן וחותכים גס.
-
17.
אורזים את כל הירקות בקערה בינונית נוחה לערבוב עם מכסה.
-
18.
לפני ההגשה מפזרים מעל הסלט את קרוטוני הפסטו.
-
19.
מנערים היטב את הרוטב בצנצנת עם המכסה.
-
20.
יוצקים מהרוטב מעל הסלט, מערבבים ואוכלים מנה מלאה בכל טוב של טעמים בניחוח קלוי.