סלט בורגול ושעועית ירוקה
מתרעננים עם סלט קייצי, צבעוני וטעים
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: שפית ליטל ארזי
עיצוב: שפית ליטל ארזי
המרכיבים ל 4 מנות:
- 1.5 כוסות בורגול לפני השרייה
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חופן נענע קצוצה
- חופן ארוגולה קצוצה
- 3 פלפלים קלויים חתוכים לקוביות
- 3/4 לימון כבוש חתוך לקוביות קטנות
- 400 גרם שעועית ירוקה עדינה "סנפרוסט" מבושלת לפי הוראות יצרן
- 1/4 בצל סגול פרוס לרצועות דקיקות
- 1 כוס עגבניות שרי חצויות
- זיתים
רוטב:
- מיץ מ-1 לימון
- כפית סוכר
- 1/4 שן שום כתושה
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 כפות חומץ תפוחים
הוראות הכנה:
-
01.
משרים את הבורגול במים לפי הוראות יצרן. מצננים מעט.
-
02.
מערבבים את מצרכי הרוטב בעזרת מטרפה.
-
03.
בקערה עמוקה מערבבים את כל מצרכי הסלט מלבד העגבניות שרי והזיתים, מוסיפים את הרוטב וממשיכים לערבב.
-
04.
על צלחת הגשה, מניחים מן הסלט ומעטרים בעגבניות שרי וזיתים.
הכנת? כאן מדרגים