מתכון גלילות חצילים במילוי גבינה בולגרית וחמד | השף הלבן

גלילות חצילים במילוי גבינה בולגרית וחמד

מנה נהדרת וקלה להכנה של פרוסות חצילים קלויות ממולאות בתערובת גבינות מלוחות. מגישים לצד סלט ירוק ולחם – ויש לכם יופי של ארוחה קלילה.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
גלילות חצילים במילוי גבינה בולגרית וחמד

המרכיבים ל 4-5:

  • 4 חצילים מאורכים
  • 1/2-3/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • עלים מ-3-4 ענפי טימין למלית הגבינות:
  • 100 גרם גבינת שמנת 30% שומן
  • 100 גרם גבינה בולגרית פיראוס, 5% שומן
  • 1/2 חבילה גבינת חמד פיראוס, 16% שומן
  • 50-70 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" מגוררת
  • 1-2 כפיות פסטו
  • 1 כפית שמן זית
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
להגשה:
  • מעט שמן זית
  • בצל ירוק קצוץ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180-190 מעלות.

  • 02.

    פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.

  • 03.

    מסדרים את פרוסות החציל על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן. מברישים את פרוסות החצילים בנדיבות בשמן זית ומתבלים במלח, פלפל וטימין.

  • 04.

    אופים את פרוסות החצילים במשך כ-20-25 דקות עד שהן מזהיבות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 05.

    מכינים את מלית הגבינות: מניחים את גבינת השמנת בקערה.

  • 06.

    מגררים פנימה גבינה בולגרית וגבינת חמד ומערבבים היטב.

  • 07.

    מוסיפים פרמזן מגוררת, פסטו, שמן זית ועירית קצוצה, מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

  • 08.

    מכינים את הגלילות: מניחים 1-2 כפות ממלית הגבינה על כל פרוסת חציל ומגלגלים לגלילה הדוקה.

  • 09.

    מחממים במשך כ-10 דקות בתנור ומגישים עם מעט שמן זית ובצל ירוק קצוץ.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.