ברוקולי ושעועית ירוקה בסילאן, חומץ בלסמי ובוטנים
סלט ברוקולי נפלא בתוספת שעועית ירוקה
המרכיבים ל8-10:
- 1 שקית תפרחות ברוקולי מוקפאות 'סנפרוסט' (800 גרם)
- 1 שקית שעועית ירוקה שלמה מוקפאת 'סנפרוסט' (800 גרם)
- 1/2 כוס סירופ סילאן (דבש תמרים)
- 1/4 כוס חומץ בלסמי
- 2 כפות שמן זית
- 2-1 שיני שום, כתושות
- מלח, פלפל שחור, גרוס
- להגשה:
- 1/2 כוס בוטנים, קלויים מומלחים
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים את הברוקולי והשעועית המוקפאים בתבנית, יוצקים סירופ סילאן, חומץ בלסמי ושמן, מוסיפים שום כתוש, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
-
02.
אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות צלסיוס עד שהברוקולי והשעועית מוכנים.להגשה מפזרים את הבוטנים מעל.
טיימר מופעל
הידעת?
תופעת הטבעונות בהחלט גדלה בעשורים האחרונים והפכה לגורם לא מבוטל בעולם הקולינריה המודרני. בכל יום אנחנו נחשפים לעוד מנות מוכרות ואהובות שקיבלו גרסה טבעונית מקורית. אולם, יש מנות טבעוניות כל כך טובות עד כי הן לא צריכות שום גרסה אחרת. אחת מאותן מנות היא מנת הירקות האפויים. אם אתם מחפשים מתכון מפנק ומפתיע שמתאים לכל סועד, יש לכם מזל. קבלו מתכון לברוקולי ושעועית ירוקה בסילאן, חומץ בלסמי ובוטנים. מדובר במנת ירקות אפויים ברוטב מתקתק ופיקנטי, תוספת בריאה למנה עיקרית וכן מנה צמחונית משביעה בפני עצמה. אם אתם טבעונים ולא מכירים את המנה הזאת, זה הזמן.