רוטב עגבניות וירקות מתכון בסיסי
ערכים תזונתיים לרוטב עגבניות וירקות מתכון בסיסי:
למנה: 102 קלוריות / חלבון 2.7 גרם / פחמימות 19.5 גרם מתוכן סוכרים 9.5 גרם
שומן 2.15 גרם / כולסטרול 0 מ"ג / נתרן 56 מ"ג / סיבים 4.8 גרם / סידן 44.5 מ"ג
פרווה
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6 מנות:
מרכיבים:
- 3-4 עגבניות
- 1 גמבה נקייה מגבעול וגרעינים
- 2 גזרים קלופים חתוכים גס
- 1 בטטה קלופה חתוכה גס
- 2 בצלים קלופים וחתוכים גס
- 1/2 סלק קלוף
- 10 שיני שום קלופות וקצוצות
- 1 כף שמן זית
- 1 כוס מים רותחים
הוראות הכנה:
-
01.
צולים את העגבניות (לקבלת טעם חזק יותר, ניתן לצלות את כל הירקות) בתנור במשך כעשרים דקות.
-
02.
מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את השום ומאדים כדקה נוספת. מוסיפים את כל הירקות והמים ומביאים לרתיחה.
-
03.
מחלישים את הלהבה, מבשלים על סף רתיחה כחצי שעה, או עד שהגזר והסלק מתרככים.
-
04.
מסירים מהאש וטוחנים עד קבלת רוטב חלק.
-
05.
מתבלים לפי טעם אישי.
-
06.
ניתן להשתמש ברוטב זה כבסיס לרוטב לפסטה, לשקשוקה, תבשיל שעועית, לבישול קציצות ועוד.
הכנת? כאן מדרגים