רוטב עגבניות וירקות מתכון בסיסי | השף הלבן

רוטב עגבניות וירקות מתכון בסיסי

ערכים תזונתיים לרוטב עגבניות וירקות מתכון בסיסי:
למנה: 102 קלוריות / חלבון 2.7 גרם / פחמימות 19.5 גרם מתוכן סוכרים 9.5 גרם
שומן 2.15 גרם / כולסטרול 0 מ"ג / נתרן 56 מ"ג / סיבים 4.8 גרם / סידן 44.5 מ"ג

מאת: שגיא שוורץ
פרווה סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
רוטב עגבניות וירקות מתכון בסיסי

המרכיבים ל6 מנות:

מרכיבים:
  • 3-4 עגבניות
  • 1 גמבה נקייה מגבעול וגרעינים
  • 2 גזרים קלופים חתוכים גס
  • 1 בטטה קלופה חתוכה גס
  • 2 בצלים קלופים וחתוכים גס
  • 1/2 סלק קלוף
  • 10 שיני שום קלופות וקצוצות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כוס מים רותחים

הוראות הכנה:

  • 01.

    צולים את העגבניות (לקבלת טעם חזק יותר, ניתן לצלות את כל הירקות) בתנור במשך כעשרים דקות.

  • 02.

    מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את השום ומאדים כדקה נוספת. מוסיפים את כל הירקות והמים ומביאים לרתיחה.

  • 03.

    מחלישים את הלהבה, מבשלים על סף רתיחה כחצי שעה, או עד שהגזר והסלק מתרככים.

  • 04.

    מסירים מהאש וטוחנים עד קבלת רוטב חלק.

  • 05.

    מתבלים לפי טעם אישי.

  • 06.

    ניתן להשתמש ברוטב זה כבסיס לרוטב לפסטה, לשקשוקה, תבשיל שעועית, לבישול קציצות ועוד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)