ציזיקי מלפפונים וצנונית | השף הלבן

ציזיקי מלפפונים וצנונית

ציזיקי מרענן לאירוח נפלא!

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
ציזיקי מלפפונים וצנונית
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל 2:

  • 1.5 כוסות יוגורט עזים פיראוס של תנובה
  • 5 מלפפוני טעם, קצוצים או מגורדים בפומפיה גסה
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 3 כפות עלי שמיר, קצוצים
  • 3 כפות עלי נענע, קצוצים
  • 3 צנוניות, פרוסות דק דק
  • 2 כפות שמן זית
  • פלפל שחור, לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים בד חיתול במסננת מעל קערה ויוצקים לתוכה את היוגורט. מניחים ליוגורט להגיר נוזלים כ-30 דקות, עד שהוא למרקם סמיך. סוחטים את הנוזלים ומעבירים לקערה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    לטעם מרוכז ומודגש יותר, מניחים את המלפפונים הקצוצים במסננת, מפזרים מעל מעט מלח ומניחים בצד להם להגיר נוזלים כ-15 דקות. מעבירים למגבת ומייבשים בעדינות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    מוסיפים ליגורט הסמיך את המלפפונים, שום, שמיר, נענע ומעט שמן זית ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

  • 04.

    מזליפים מעל מעט שמן זית, מפזרים את פרוסות הצנונית ומגישים, מומלץ לצד פיתה קלוייה.

הכנת? כאן מדרגים
(5)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.