מתכון לחומוס של יונית צוקרמן
המדריך של יונית צוקרמן לחומוס המושלם שמכינים בקלות ובמהירות. סידרנו לכם מתכון בסיסי לחומוס, אופציות ל-2 תוספות ואפילו מתכון למסבחה! מדריך שחייבים להכיר

המרכיבים ל 4-6 מנות:
- 1/2 שקית (400 גרם) חומוס לחומוס "סנפרוסט" מופשר על פי הוראות היצרן
- 1 כוס טחינה גולמית איכותית
- 3/4 כוס עד כוס מים קרים
- 1 שן שום גדולה כתושה
- 1 כף מיץ לימון סחוט
- רבע כפית פלפל לבן
- חצי כפית מלח
- רבע כפית כמון
- 1 בצל
- 250 גרם בשר טחון
- כף שמן
- 1/2 כפית אבקת מרק פטריות
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- 1/2 כפית פפריקה
- 1/3 כפית אבקת שום
- 1 בצל חתוך לרצועות דקות
- 1 סלסלת פטריות
- ½ כפית תבלין שאוורמה
- ½ כפית אבקת מרק פטריות
- ½ חצי כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ רבע כפית אבקת שום
- ¼ שקית (200 גרם) חומוס לחומוס "סנפרוסט" מופשר על פי הוראות היצרן
- 1 כוס מים
- 1/2 כפית מלח
- שן שום כתוש
- 2 כפות שמן
- 1/4 כפית פלפל
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית מיץ לימון
הוראות הכנה:
-
01.
חומוס בסיסי:
-
02.
מסננים היטב את החומוס ומעבירים למעבד מזון. מכניסים למעבד המזון את יתר המרכיבים ומעבדים עד לקבלת המרקם הרצוי
-
03.
טיפ: מומלץ שהחומוס יהיה מעט נוזלי, מכיוון שבמקרר הוא מתקשה והופך לסמיך יותר. במידה ובזמן העיבוד המרקם סמיך מידי, כדאי להוסיף מעט מים.
-
04.
תוספת בשר:
-
05.
קוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הבשר טחון ואת התבלינים ומטגנים עד שצבע הבשר הופך לשחום.
-
06.
תוספת פטריות:
-
07.
מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ואת התבלינים וממשיכים לטגן כמה דקות עד להשחמה של הפטריות.
-
08.
הרכבת המנה:
-
09.
מניחים חומוס בצלחת ומעליו את התוספת שבחרתם (בשר או פטריות). מפזרים מעט עלים ירוקים (פטרוזיליה או כוסברה) ומזלפים שמן זית. מומלץ להוסיף גם ביצה קשה.
-
10.
מסבחה:
-
11.
מבשלים את גרגירי החומוס בסיר עם עם כל התבלינים ומבשלים רבע שעה. מניחים את ממרח החומוס בצלחת, מעליו 2-3 כפות של גרגירי החומוס המבושלים יחד עם פטרוזיליה, שמן זית, פפריקה ומעט עריסה.