ממרח סלק עם לאבנה וקליפת לימון
חומרי גלם ארומטיים שיוצרים יחד קסם! הלאבנה הקרמית והחמצמצה מוציאה את המקסימום מהירק הסגול והטעים
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל8:
- 3 סלקים
- 250 גרם גבינת לאבנה 5% שומן פיראוס
- פלפל שחור גרוס
- קליפה מגוררת מ־ ½ לימון
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את הסלקים כ־ 45 דקות במים רותחים, עד שהם מתרככים (לחלופין, אופים כשעה ב־ 190 מעלות). מצננים.
טיימר מופעל
-
02.
מרסקים את הסלקים בבלנדר, עד לקבלת מחית חלקה ככל האפשר.
-
03.
מוסיפים כמחצית מכמות הלאבנה ומעבדים לממרח חלק. טועמים, ואם רוצים מוסיפים לאבנה (זה תלוי בטעם הסלק – כשהוא עז וארומטי אפשר להוסיף את כל הכמות, וכשהוא עדין ומתון יותר.מוטב שלא להאפיל עליו עם כמות רבה מדי של לאבנה).
-
04.
מתבלים בפלפל וקליפת הלימון.
הכנת? כאן מדרגים