טירוקפטרי - ממרח פלפלים וגבינה | השף הלבן

טירוקפטרי – ממרח פלפלים וגבינה

ממרח או "ניגוב" עם לחם טוב או פיתה של פלפלים וגבינה עשיר בטעמים: מתקתק בזכות הפלפלים, חמצמץ בזכות גבינה בסגנון יוגורט וחריף בזכות הפלפל החריף.

טירוקפטרי - ממרח פלפלים וגבינה מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טירוקפטרי - ממרח פלפלים וגבינה
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל1:

  • 3 פלפלים אדומים
  • 1 (או פחות, לפי דרגת החריפות הרצויה) פלפל חריף או קורט אבקת צ'ילי
  • 1/2 גביע גבינת שמנת בסגנון יוגורט יווני "פיראוס"
  • להגשה: שמן זית, גבינת פטה "פיראוס" מפוררת, אורגנו קצוץ או פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    שורפים על אש הגז או על גריל את הפלפלים (האדומים והחריף), כ 5 דקות על כל צד (4 צדדים) עד שהקליפה משחירה. לחילופין צולים בתנור מחומם ל 250 מעלות כ 25 דקות. מעבירים לשקית, סוגרים ולאחר רבע שעה קולפים בקלות טנפתרים מקליפה, גבעול וזרעים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מעבירים את הפלפלים הקלופים ויתר המרכיבים למעבד מזון ומעבדים לקרם.

  • 03.

    מעבירים לצלחת הגשה, יוצקים שמן זית, מפוררים גבינת פטה, בוזקים אורגנו או פטרוזיליה ומגישים עם פיתה או לחם.

הכנת? כאן מדרגים
(0)